Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 621 | 622 | (Page 623) | 624 | 625 | .... | 636 | newer

  0 0


  Ο συνδυασμός του λεμονιού και η μαγειρική σόδα έχει 1000 φορές πιο ισχυρή επίδραση από τη χημειοθεραπεία! Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό;...


  Όντας γνωρίζουν τις ισχυρές ιδιότητες όπου το λεμόνι προσφέρει και είναι εντελώς αντίθετο προς το συμφέρον σε κάποιες παγκόσμιες οργανώσεις.

  Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο και να βοηθήσει ένα φίλο που το χρειάζεται!

  Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το Λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων την ισχυρή δύναμη στη θεραπεία κύστεων και όγκων.
  Τα Λεμόνια έχουν την δύναμη να θεραπεύσουν τον καρκίνο, δεδομένου ότι έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τύπους καρκίνου. Προσθέτοντας μαγειρική σόδα το κάνει ακόμα πιο ισχυρό, γιατί η μαγειρική σόδα φέρνει pH σε κανονικό επίπεδο.

  Το λεμόνι έχει επίσης ισχυρή αντιμικροβιακή επίδραση στην αγωγή βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων. . ΕΙΝΑΙ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση ΣΤΑ Εσωτερικά παράσιτα ΚΑΙ ΤΗΝ ρυθμίζει της αρτηριακή πίεσης ΤΟ Λεμόνι ΕΙΝΑΙ ευεργετικό νευρικό Σύστημα, καθώς και – αυτό είναι ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό, μείωση του στρες και κατευναστικό των νευρικών κρίσεων.
  Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων ισχυρίζεται ότι σε 20 εργαστηριακά πειράματα, που διεξάγονται από το 1970 μέχρι πρόσφατα, απέδειξε ότι:
  Το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα σε 12 τύπους καρκίνου.

  Αποτρέπει την μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και είναι 10 000 ισχυρότερο από φάρμακα όπως αδριαμυκίνη, χημειοθεραπεία και ναρκωτικά προϊόντα.

  Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός του εκχυλίσματος λεμονιού και της μαγειρική σόδα καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα(μόνο), χωρίς να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και τους ιστούς.
  Τα πειράματα έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο θα πρέπει να πίνουν χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Αυτή η θεραπεία δεν μπορεί να θεραπεύσει τις καταστροφικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

  Ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι τα λεμόνια είναι βιολογικά, χωρίς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, είναι να αυξηθεί αυτό το φρούτο στο δικό σας κήπο ή σε μια κατσαρόλα . Βιολογικά λεμόνια είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από τα λεμόνια που καλλιεργούνται με χημικά λιπάσματα και αντιμετωπίζονται με χημικά.

  Συνταγή
  Προσθέστε ένα ή δύο κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανακατεύετε σε λίγο την σόδα, μέχρι περίπου 1/8 του κουταλιού του γλυκού. Κρατήστε την προσθήκη λίγο κάθε φορά μέχρι το σφυρίγματος να επιβραδύνει.
  Υπάρχει επίσης και ένας άλλος συνδυασμός:. 1/2 λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 350 γρ νερού.

  0 0


  Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται ΗΠΑ και Ρωσία για την κατασκευή και ένταξη στην υπηρεσία...
  των νέων στρατηγικών βομβαρδιστικών τους. Β-21 και PAK DA αντίστοιχα. Τα δύο πρόγραμμα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και δύο μεγαλύτεροι κατασκευαστές οπλικών συστημάτων στον κόσμο, επιχειρούν να δώσουν στα αεροσκάφη όσο το δυνατόν περισσότερα σύγχρονα χαρακτηριστικά.

  LRSB ή Β-21

  Οι ΗΠΑ προσφάτως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο του προγράμματος LRSB (Long Range Strike Bomber) για τη USAF το επίσημο όνομα του νέου βομβαρδιστικού της που θα είναι πλέον γνωστό ως B-21.

  Το B-21 αναμένεται να αποτελέσει το διάδοχο του B-52 που εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1956 και είναι το πρώτο νέο αμερικανικό βαρύ βομβαρδιστικό εδώ και δεκαετίες.
  Το εγχείρημα έχει αναλάβει να αναπτύξει η Northrop Grumman, στο πλαίσιο ενός συμβολαίου αξίας $80 δισεκατομμυρίων για την ανάπτυξη και την κατασκευή 100 νέων βομβαρδιστικών αεροπλάνων. Αν και είχαν δημιουργηθεί δικαστικά κολλήματα από τους άλλους μνηστήρες του προγράμματος τη Boeing και τη Lockheed Martin, τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και συνεχίζεται το πρόγραμμα.

  Τα αεροσκάφη θα έχουν την δυνατότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων με συμβατικά και πυρηνικά όπλα. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του LRSB που έχουν διαρρεύσει είναι ότι θα ενσωματώνειτεχνολογία stealth και κάποια χαρακτηριστικά αυτόνομης λειτουργίας. Ακόμη θα διαθέτει πλατφόρμα πολλαπλών δυνατοτήτων, όπως η ενιαία διαχείριση/ ενσωμάτωση δεδομένων από πολλαπλές πηγές (αισθητήρες κλπ), καθώς και η διεξαγωγή επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου και παρακολούθησης.

  Το κόστος του Β-21 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 564 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος και αναμένεται να ενταχθεί σε ενεργό υπηρεσία κατά το 2025.

  PAK DA

  Απέναντι στο νέο αμερικανικό «γίγαντα» των αιθέρων έρχεται ο ρωσικός «γίγαντας» με περίπου αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

  Η Ρωσία «απάντησε» στη γνωστοποίηση των σχεδίων και χαρακτηριστικών του B-21 με το δικό της πρόγραμμα για το νέο ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό.

  Την ευθύνη κατασκευής του αεροσκάφους έχει αναλάβει η Tupolev η οποία και διέρρευσε από την πλευρά της πληροφορίες σχετικά με το βαρύ βομβαρδιστικό.

  Η εταιρεία έχει αναλάβει την σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή του πρώτου καθαρά ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού, από το εντυπωσιακό Tu-160 Blackjack η το Tu-22 Backfire ήταν σοβιετικά σχέδια.

  Οι Ρώσοι επέλεξαν να ανεβάσουν στο διαδίκτυο βίντεο με το νέο βομβαρδιστικό, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που το ανακοίνωσαν μέσω δηλώσεων. Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό (σε Tu-XX), αλλά σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για ένα αεροσκάφος σχήματος σφήνας – σύμφωνα με τα νέα σχεδιαστικά δεδομένα – με  τέσσερις κινητήρες, χαρακτηριστικά stealth και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου. Το αεροσκάφος εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο to 2020 και αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία μεταξύ του 2025 και 2030. Πάντως και για το Τ-50 ΡΑΚ οι Ρώσοι το έφεραν σε υπηρεσία και παραγωγή νωρίτερα του αναμενομένου, οπότε το χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να διαφέρει.

  0 0


  Είναι γνωστό ότι η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να...
  είναι επιζήμια για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Ομως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή το πολύ υψηλό επίπεδο φυλλικού οξέος στην έγκυο μητέρα, μπορεί να κάνει κακό στο μωρό της, αυξάνοντας τον κίνδυνο να γεννηθεί με αυτισμό. 'Αλλοι όμως επιστήμονες έκαναν λόγο για αθεμελίωτη και ανεύθυνη κινδυνολογία.
          
  Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, με επικεφαλής τη Ντανιέλ Φόλιν, έκαναν σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για τον αυτισμό στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει την ανάλογη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό - πράγμα που οι επικριτές θεωρούν σοβαρό μειονέκτημα.
          
  Το φυλλικό οξύ είναι μια συνθετική βιταμίνη Β, που σε φυσική μορφή υπάρχει κυρίως στα φρούτα και στα λαχανικά και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των κυττάρων. Πολλές γυναίκες έχουν ανεπαρκείς ποσότητες στον οργανισμό τους, πράγμα που αυξάνει τους κινδύνους για το μωρό τους, όταν μείνουν έγκυες, γι'αυτό έως τώρα συνίσταται να παίρνουν σχετικά διατροφικά συμπληρώματα. Όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι η υπερβολή εγκυμονεί επίσης κινδύνους.
    
  Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 1.400 ζεύγη μητέρων-παιδιών, εκ των οποίων 107 παιδιά διαγνώθηκαν με αυτισμό (7,7%). Μία στις δέκα γυναίκες είχε υπερβολική ποσότητα φυλλικού οξέος (πάνω από 59 νανομόρια ανά λίτρο) και το 6% είχαν υπερβολική βιταμίνη Β12 (πάνω από 600 πικομόρια ανά λίτρο). Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια έγκυος στο πρώτο τρίμηνο της κύησης πρέπει να έχει 13,5 έως 45,3 νανομόρια φυλλικού οξέος ανά λίτρο, ενώ δεν υπάρχουν αντίστοιχα σαφή όρια για τη Β12.
          
  Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι δεν είναι σαφές γιατί μερικές γυναίκες έχουν τόσο υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος. Πολλές έγκυες παίρνουν σκευάσματα πολυβιταμινών, τα οποία περιέχουν φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12, ενώ άλλες καταναλώνουν συχνά τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος. Μερικές μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση για να απορροφούν περισσότερο φυλλικό οξύ ή ο οργανισμός τους να το μεταβολίζει με πιο αργό ρυθμό. Σε κάποιες μπορεί να υπάρχει ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω.
          
  Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσες γυναίκες μόλις γεννήσουν, έχουν πολύ υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος - τουλάχιστον τετραπλάσια από το θεωρούμενο ως επαρκές επίπεδο- αντμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο το παιδί τους να εκδηλώσει διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Επίσης τα πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 στη νέα μητέρα είναι επιβλαβή, τριπλασιάζοντας τον κίνδυνο για αυτισμό στο παιδί. Αν τόσο το φυλλικό οξύ, όσο και η Β12, είναι πολύ πάνω από το φυσιολογικό, τότε ο κίνδυνος αυτισμού μπορεί να αυξηθεί έως 18 φορές.
    
  Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το ζήτημα πρέπει να εξετασθεί περαιτέρω για να καθορισθεί το ιδανικό επίπεδο φυλλικού οξέος σε μια έγκυο, ώστε να μην διακινδυνεύει την υγεία και η ανάπτυξη του παιδιού της. Όπως είπαν, συχνά επικρατεί η εντύπωση ότι ακόμη και αν μια γυναίκα παίρνει πολλές πολυβιταμίνες, αυτό δεν είναι επιβλαβές, επειδή το σώμα της θα αποβάλει τις περιττές ποσότητες, όμως αυτό μπορεί να μην συμβαίνει στην περίπτωση του φυλλικού οξέος και της Β12.
    
  Η Φόλιν τόνισε πάντως ότι η νέα μελέτη δεν αλλάζει το βασικό δεδομένο: πως το φυλλικό οξύ πρέπει να λαμβάνεται από όσες εγκύους έχουν έλλειψη.
          
  Ο αυτισμός είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή, πέντε φορές συχνότερη στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια. Τα αίτια της παραμένουν ασαφή, αλλά οι έως τώρα έρευνες δείχνουν ότι προκαλείται από ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

  0 0


  Νέα αποκαλυπτική έρευνα εντόπισε...
  74 γονίδια που σχετίζονται με το μορφωτικό επίπεδο!

  Κοινώς, το πόσα χρόνια θα σπουδάσει ένας άνθρωπος στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, εξαρτάται σε ένα μικρό βαθμό και από τα γονίδιά του, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

  Στη μελέτη συμμετείχαν και τέσσερις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, δύο με έδρα την Ελλάδα και δύο τη Βρετανία.
         
  Οι επιστήμονες, από διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, με επικεφαλής τον Φίλιπ Κέλινγκερ του Πανεπιστημίου VU του 'Αμσντερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", εντόπισαν 74 γονίδια που σχετίζονται με το μορφωτικό επίπεδο.
         
  Στην έρευνα συμμετείχαν ο καθηγητής Γιώργος Δεδούσης και η Ιωάννα Καλαφάτη από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθώς επίσης ο καθηγητής Πάνος Δελούκας και η Σταυρούλα Κανόνη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.

  Οι ερευνητές ανέλυσαν το γονιδίωμα σχεδόν 294.000 ατόμων άνω των 30 ετών από 15 χώρες και αναζήτησαν γενετικούς παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν τη διάρκεια των σπουδών. Όμως τόνισαν ότι πρωτίστως το μορφωτικό επίπεδο επηρεάζεται από κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και πολύ λιγότερο από γενετικούς.
         
  Τα γονίδια εν μέρει επιδρούν στις νοητικές ικανότητες ενός ανθρώπου και σε ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, όπως η επιμονή, τα οποία, με τη σειρά τους, επηρεάζουν τον αριθμό των ετών της εκπαίδευσης.
   
  Όμως η συνολική επίδραση των 74 γονιδίων στις διαφορές του μορφωτικού επιπέδου μεταξύ των ανθρώπων εκτιμάται από 0,5% έως το πολύ 1%. Οι ερευνητές εκτιμούν πάντως ότι χιλιάδες ακόμη γονίδια, άγνωστα έως τώρα, παίζουν ρόλο στο μορφωτικό επίπεδο, το καθένα ασκώντας μια ανεπαίσθητη επίδραση.

  Η μελέτη δείχνει, επίσης, ότι ορισμένα από τα 74 γονίδια που εντοπίσθηκαν, φαίνεται να επικαλύπτονται με γονίδια που γονίδια που σχετίζονται με τις καλύτερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ, πράγμα που δείχνει ότι το μορφωτικό επίπεδο και η νοημοσύνη έχουν κάποια συνάφεια. Από την άλλη, ορισμένα άλλα από τα 74 γονίδια εμπλέκονται στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ σχετίζονται και με διάφορες παθήσεις, όπως Αλτσχάιμερ, διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια.

  0 0


  Διανύουμε περίοδο εξετάσεων… δεν είναι μόνο οι πανελλαδικές, αν και...
  έχουν ειδική βαρύτητα στο μυαλό όλων μας. Είναι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου, οι εξετάσεις για τα Πρότυπα, οι εξετάσεις για τις ξένες γλώσσες…

  Έτσι, οι μαθητές στην Ελλάδα- και όχι μόνο- τον τελευταίο μήνα της άνοιξης και τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, την εποχή δηλαδή που η φύση ξελογιάζει το νου, ιδιαίτερα ενός εφήβου, κάνουν αγώνα να «συγκεντρώσουν το μυαλό τους» - ή τουλάχιστον προσπαθούν… Και δυστυχώς, «σύντροφος» σε αυτή την προσπάθεια είναι το άγχος της επίδοσης…

  «Το ήπιο άγχος είναι φυσιολογικό και συχνά χρήσιμο για να διατηρείται ο άνθρωπος σε ψυχική και σωματική εγρήγορση ώστε να είναι αποτελεσματικός και δημιουργικός. Το έντονο και υπερβολικό άγχος, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία Ζαφειροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όπως εξηγεί: «Ο αγχώδης μαθητής έχει χαμηλότερες επιδόσεις όχι εξαιτίας μαθησιακών προβλημάτων ή ανεπαρκούς προετοιμασίας αλλά επειδή αντιλαμβάνεται τις εξετάσεις ως ένα απειλητικό γεγονός. Το άγχος που προκύπτει από την αίσθηση της απειλής διαταράσσει τη λειτουργία της προσοχής και της μνήμης».

  Σύμφωνα με την κ. Ζαφειροπούλου, μεταξύ των κοινών σωματικών συμπτωμάτων του άγχους των εξετάσεων περιλαμβάνονται: κεφαλαλγία, στομαχικές διαταραχές, ναυτία, διάρροια, υπερβολική εφίδρωση, δύσπνοια, ζάλη ή λιποθυμία, ταχυκαρδία και ξηροστομία. Μπορεί επίσης, να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού, κατά τις οποίες ο μαθητής καταλαμβάνεται από αιφνίδιο έντονο φόβο, δυσκολία στην αναπνοή και ακραία δυσφορία. Ενδεικτική του άγχους των εξετάσεων είναι η δυσκολία συγκέντρωσης του μαθητή, η αίσθηση ύπαρξης «κενού στο μυαλό» του, η σύγχυση και η κακή οργάνωση. Συχνά εκδηλώνει τάσεις αποφυγής ή και πλήρη αποφυγή των εξετάσεων λόγω της αίσθησης ότι το μυαλό του είναι κενό, δεν θυμάται τίποτα, θα δώσει λευκή κόλλα. Συναισθηματικά, νιώθει κατάθλιψη, απόγνωση, θυμό και πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση.

  Αναφορικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι ενήλικες που βρίσκονται δίπλα σε έναν μαθητή, την περίοδο των εξετάσεων, η κ. Ζαφειροπούλου προτείνει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ακολουθούν κάποιους τρόπους χαλάρωσης: «Ενθαρρύνουμε πάντα το παιδί να χαλαρώνει πριν πάει για ύπνο μετά από μεγάλες χρονικές περιόδους μελέτης. Δραστηριότητες όπως το διάβασμα ενός ενδιαφέροντος εξωσχολικού βιβλίου μπορεί να το βοηθήσει να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα. Βοηθητικές τεχνικές χαλάρωσης είναι η ακρόαση απαλής μουσικής, το ξάπλωμα με κλειστά μάτια, οι βαθιές αναπνοές με παράλληλη οπτικοποίηση μιας χαλαρωτικής εικόνας, όπως μια ερημική παραλία. Ενθαρρύνουμε το παιδί να κάνει έναν περίπατο, να πάει για τρέξιμο ή να κάνει κάποια άλλη άσκηση που του αρέσει. Βοηθούμε το παιδί να αναπτύξει μια θετική στάση και το προτρέπουμε να φανταστεί την επιτυχία του- αυτό θα ενισχύσει την αυτο-πεποίθηση του».

  Στην αναζήτηση μυστικών για την καλύτερη συγκέντρωση του μαθητή την «κρίσιμη» ημέρα των εξετάσεων και συνεπώς την καλύτερη απόδοσή του, η κ. Ζαφειροπούλου δίνει πολύ συγκεκριμένες συμβουλές:

  Πρέπει να πάρει ένα καλό και ελαφρύ πρωινό - κάτι που θα τον στηρίξει και θα τον βοηθήσει να συγκεντρωθεί.
  Πρέπει να φτάσει στο σχολείο ή στο χώρο των εξετάσεων νωρίς.
  Πρέπει να πάει στην τουαλέτα πριν την έναρξη της εξέτασης.
  Πρέπει να κρατηθεί μακριά από τους ανθρώπους που μπορούν να το ταράξουν ή μπορούν να του πουν κάτι, να το σχολιάσουν και να του προκαλέσουν άγχος πριν από τις εξετάσεις.
  Πολύ βοηθητικό είναι να ζητήσουμε από το παιδί 10 λεπτά πριν από τις εξετάσεις να σημειώσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Με τον τρόπο αυτό το βοηθούμε να απελευθερώσει το μυαλό του από τα συναισθήματα που το κατακλύζουν, έτσι ώστε να μπορεί να εστιάσει ευκολότερα τη σκέψη του στα θέματα των εξετάσεων.
  Ενθαρρύνουμε το παιδί να πάρει βαθιές αναπνοές και να χαλαρώσει μόλις καθίσει στην αίθουσα των εξετάσεων.
  Και από τη στιγμή που ο μαθητής καθίσει στο θρανίο του και βρίσκεται μόνος του με τα θέματα των εξετάσεων που έχουν μοιράσει οι καθηγητές, η κ. Ζαφειροπούλου συμβουλεύει:

  «να κάνει μια σύντομη ανάγνωση των θεμάτων υπογραμμίζοντας τις λέξεις κλειδιά και τις οδηγίες να υπολογίσει πόσο χρόνο έχει για κάθε ερώτηση να προσέξει τη διατύπωση των ερωτήσεων και να σιγουρευτεί ότι έχει καταλάβει τι ζητά η καθεμία να απαντήσει πρώτα τις ερωτήσεις που βρίσκει ευκολότερες. Αυτό ενισχύει σημαντικά την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και το χαλαρώνει για να προχωρήσει στα πιο δύσκολα να μην ανησυχεί για το πόσο καιρό κάνουν οι άλλοι μαθητές αλλά να σιγουρευτεί ότι έχει ο ίδιος αρκετό χρόνο για να απαντήσει στις πιο δύσκολες ερωτήσεις να ξαναδιαβάσει τις απαντήσεις και να κάνει τις αλλαγές που είναι απαραίτητες - σωστή ορθογραφία, επαληθεύσεις κτλ».

  Υπάρχουν επίσης, δύο υπογραμμισμένα ΔΕΝ από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο πάντα να εκμηδενιστούν -αν είναι δυνατόν- οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ένα παιδί την ημέρα των εξετάσεων. Ο μαθητής ΔΕΝ αφήνει την τελευταία στιγμή για να οργανώσει και να μαζέψει όλα όσα χρειάζονται να πάρει μαζί του για τις εξετάσεις και ο μαθητής ΔΕΝ ξενυχτά κάνοντας επανάληψη

  0 0

  Δεν περιγράφω άλλο! Η Μελέτη γυμνoστhθh! Δείτε την εδώ

  0 0


  Γιατί είναι επικίνδυνη η έκθεση στον ήλιο; 

  «Φροντίσαμε» να καταστρέψουμε τη «φυσική ασπίδα» του πλανήτη που είναι το ΟΖΟΝ (τρύπα του όζοντος) που απορροφά τις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες UV και να μετατρέψουμε τον ήλιο σε εχθρό.
   
  Η ακτινοβολία UVΑ προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 
   
  Η ακτινοβολία UVΒ προκαλεί εγκαύματα. 
   
  Οι UVΑ και UVΒ ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος. 
   
  Ένας στους πέντε Έλληνες θα προσβληθεί από κάποιο είδος καρκίνου του δέρματος κατά την διάρκεια της ζωής του! 
   
  Πως μπορούμε να προστατευτούμε;
  Το πιο σωστό μέτρο αντιηλιακής προστασίας είναι η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τις άλλες εποχές με ηλιοφάνεια. 
   
  Όταν κάνουμε βόλτα την ημέρα , ταξιδεύουμε με σκάφος ή πλοίο, φοράμε απαραίτητα καπέλο, γυαλιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. 
   
  Η φθορά της επιδερμίδας, από την έκθεση, στον ήλιο, γίνεται, σταδιακά, ανεξάρτητα από το αν προκαλείται ηλιακό έγκαυμα. 
   
  Πότε είναι πιο επικίνδυνος ο ήλιος;
  Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες UVA και UVB είναι εντονότερες ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού, που οι ακτίνες είναι κάθετες. 
   
  Γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο τις ώρες 11:00 μέχρι 16:00. 
   
  Ακόμη και στο βουνό χρειαζόμαστε προστασία, γιατί βρισκόμαστε πιο κοντά στις ακτίνες του ήλιου. 
   
  Κάτω απ’ την ομπρέλα ή μέσα στο νερό προστατεύομαι;   
  Όταν είμαστε μέσα στο νερό δεν έχουμε καμία προστασία. 
   
  Ακόμη και κάτω από μια ομπρέλα με καλό πανί, ελάχιστα προστατευόμαστε από τον ήλιο γιατί το νερό και οι γύρω επιφάνειες αντανακλούν τις υπεριώδεις ακτίνες. 
   
  Σκεφτείτε ότι ακόμη και μια μέρα με συννεφιά, το 80% του ήλιου περνάει από τα σύννεφα.
  Αν πρέπει να βγούμε στον ήλιο φοράμε αντηλιακό

  Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντηλιακά προϊόντα;
  Στην ετικέτα των αντηλιακών, υπάρχει ο δείκτης προστασίας, γνωστός και ως SPF (Sun Protection Factor). 
   
  Ο δείκτης προστασίας SPF μετρά μόνο το επίπεδο προστασίας από τις ακτίνες UVB. 
   
  Η σήμανση όμως πρέπει να περιλαμβάνει και τη σφραγίδα UVA, δηλώνοντας ένα ελάχιστο όριο προστασίας (6-50), από την ακτινοβολία UVA. 
   
  Τα αντηλιακά εμποδίζουν σε ένα ποσοστό τη διείσδυση των επικίνδυνων ακτινών, αλλά κανένα δε μπορεί να προσφέρει πλήρη προστασία. 
   
  Οι ισχυρισμοί για «ολική προστασία», «sunblocker» κλπ. είναι ψευδείς και παραπλανητικές. 
   
  Πώς χρησιμοποιούμε σωστά το αντηλιακό; 
  Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο. 
   
  Προτιμάμε αδιάβροχα αντηλιακά, ειδικά, αν παραμένουμε αρκετή ώρα, μέσα στη θάλασσα ή στην πισίνα.
  Αυξάνουμε την ποσότητα, τη συχνότητα και το δείκτη προστασίας, για τα παιδιά μας, γιατί έχουν πιο ευαίσθητη επιδερμίδα.

  Δεν χρησιμοποιούμε περσινά αντηλιακά προϊόντα. Συνήθως η διάρκεια ζωής τους, εφόσον ανοιχτούν, είναι 3 με 4 μήνες. 
   
  Πόση ώρα διαρκεί η προστασία του;
  Καλύπτουμε όλο το σώμα με αρκετή ποσότητα αντηλιακού, 30-50ml κάθε δύο ώρες

  Επαναλαμβάνουμε τη χρήση αντηλιακού, μετά την κολύμβηση, το σκούπισμα του σώματος με πετσέτα, μετά από παιχνίδι ή άσκηση, ακόμα και αν είμαστε κάτω από την ομπρέλα. 
   
  Μην ξεχνάμε ότι όταν κάνουμε σπορ στην θάλασσα η αντιηλιακή προστασία πρέπει να είναι ενισχυμένη γιατί ο ιδρώτας περιορίζει την δράση του αντιηλιακού. 
   
  Είναι ακίνδυνα τα αντηλιακά προϊόντα;
  Τέσσερα στα πέντε επώνυμα αντηλιακά προϊόντα που εξετάστηκαν από ανεξάρτητους ερευνητές δεν προστατεύουν ουσιαστικά από τις ακτίνες UV και επιπλέον περιέχουν επικίνδυνα για την υγεία συστατικά.

  Τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν χημικές ενώσεις και συστατικά που είναι υπεύθυνα για αλλεργίες, για τη δημιουργία ακτινικών κηλίδων αλλά και για την πρόκληση καρκινογενέσεων από τη σωρευτική δράση. 

   

  Πώς να διαλέξω αντηλιακό;
  Ένα καλό αντηλιακό εκτός από το δείκτη προστασίας SPF πρέπει να έχει τη σφραγίδα UVA και το ελάχιστο όριο προστασίας απ’ αυτήν.
  Πρέπει να περιέχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι οι βιταμίνες Ε και C, καθώς και ενυδατικά συστατικά. Και μη ξεχνάμε. Το καλύτερο αντηλιακό είναι η σκιά

  Τι είναι τα βιολογικά αντηλιακά;
  Φτιαγμένα από συστατικά που η φύση προσφέρει απλόχερα, όπως το σιτάρι, το σισαμέλαιο, το αμύγδαλο, το χαμομήλι, το φασκόμηλο και ο δυόσμος.
  Δεν περιέχουν χημικά φίλτρα δεν προκαλούν αλλεργικές και άλλες παθήσεις, προσφέρουν αντηλιακή φυσική προστασία ιδιαίτερα για το ευαίσθητο και λευκό δέρμα των παιδιών.
  Το δέρμα το μωρού μέχρι 6 μηνών δεν πρέπει να εκτίθεται καθόλου στον ήλιο.

  Γιατί πρέπει να φοράω γυαλιά ηλίου;
  Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στα μάτια, αν δεν τα προφυλάξουμε με τα κατάλληλα γυαλιά, που πρέπει να τα φοράμε απαραίτητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ποιότητα των φακών, πρέπει να μας εξασφαλίζει τη μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB.
  Προστατεύουμε τα μάτια μας!!! Αξίζουν πολλά!!!

  Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου;
  Φροντίζουμε τα γυαλιά που επιλέγουμε για τα μικρά παιδιά να έχουν πλαστικούς φακούς.
  Προσέχουμε να φέρουν την ένδειξη συμμόρφωσης CE.
  Συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια των γυαλιών.
  Αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές.

  Το καλοκαίρι, η θάλασσα, ο ήλιος, μας προσφέρουν χαρά και υγεία αρκεί να είμαστε προσεκτικοί.
  Καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό και φύγαμε.
  Και μη ξεχνάμε. Το καλύτερο αντηλιακό είναι η σκιά.

  Καλό καλοκαίρι
  Φώτης Αλεξόπουλος
  Πρ Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
  Εκπρόσωπος ΙΝΚΑ Αγίας Παρασκευής

  Μέλος εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς

  0 0


  Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια...
  κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.  

  Συνήθως, τα άτομα με μόλυνση από σαλμονέλα δεν έχουν συμπτώματα. Άλλοι αναπτύσσουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες μέσα σε 8-72 ώρες. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε λίγες ημέρες χωρίς ειδική θεραπεία.   Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διάρροια που συνδυάζεται με την μόλυνση από σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει τόσο ευρεία αφυδάτωση, ώστε να απαιτηθεί η συνδρομή γιατρού και κατάλληλης αγωγής για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.   Επίσης υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθούν και απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς επιπλοκές, εάν η νόσος εξαπλωθεί πέρα από το εντερικό σύστημα.
  Ο κίνδυνος για την μόλυνση από σαλμονέλα είναι μεγαλύτερος ζείτε ή ταξιδεύετε σε μέρη με κακές συνθήκες υγιεινής.   Συμπτώματα   Η μόλυνση από σαλμονέλα συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση ωμών ή όχι καλά μαγειρεμένων κρεάτων, πουλερικών, αυγών ή άλλων προϊόντων με αυγό. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από αρκετές ώρες έως και δύο ημέρες. Οι περισσότερες μολύνσεις σαλμονέλας μπορεί να χαρακτηριστούν αρχικά ως γαστρεντερίτιδα.  

  Τα πιθανά σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν:   Ναυτία Εμετός Κοιλιακές κράμπες/πόνοι Διάρροια Πυρετός Ρίγη Πονοκέφαλος Αίμα στα κόπρανα Τα συμπτώματα της μόλυνσης από σαλμονέλα γενικά διαρκούν 4-7 ημέρες, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες προκειμένου το εντερικό σας σύστημα να επιστρέψει στο κανονικό. 

   Μερικοί τύποι βακτηρίων της σαλμονέλας οδηγούν σε τυφοειδή πυρετό, μια ασθένεια που σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύεται θανατηφόρα και είναι πιο συχνή στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

  0 0


  Μπορεί για πολλούς η ηλικία των 101 ετών να μη "συνάδει"με την εμφάνιση ενός τατουάζ στο χέρι, όμως για μία καταπληκτική γιαγιά, αυτό δεν έχει καμία σημασία...
  Η Mimi Rosenthal αποφάσισε να κάνει το πρώτο της τατουάζ όταν ήταν 99 ετών – μια μικροσκοπική μπλε πεταλούδα στο πόδι.

  «Μπορεί να άργησα λίγο, όμως δεν είμαι και αρκετά μεγάλη γι’ αυτό. Άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά για να κάνει κάποιος αυτό που αγαπά», έλεγε τότε η Mimi, που εργάστηκε αρκετά χρόνια σε ταξιδιωτικό γραφείο, γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να γυρίσει τον κόσμο.

  Το πρώτο της τατουάζ, όμως, θεωρήθηκε από την ίδια πολύ σύντομα ως αρκετά μικρό. Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα δεύτερο, πάλι στο πόδι, λίγο μεγαλύτερο αυτή τη φορά. Ένα λουλούδι ήταν η επιλογή της για το άλλο πόδι, έτσι για «να συνδυαστεί η φύση καλύτερα». Η οικογένειά της επικρότησε και τις δύο αποφάσεις της και, μάλιστα, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της τής συνέστησαν την tattoo artist Michelle Gallo-Kohlas προκειμένου να έχει ένα καλό αποτέλεσμα.

  «Έμεινα πολύ ικανοποιημένη και τις δύο φορές, όμως κανένα τατουάζ δεν φαινόταν αρκετά. Τουλάχιστον όχι όσο ήθελα εγώ. Έτσι σκέφτηκα το χέρι ως τρίτη επιλογή».

  Μόλις η Mimi έκλεισε τα 101 της χρόνια επισκέφθηκε εκ νέου τη Michelle, επιλέγοντας έναν κίτρινο ηλίανθο να κοσμήσει αυτή τη φορά το χέρι της. «Το δέρμα της είναι τόσο εύθραυστο. Είναι σαν... ανεξερεύνητο έδαφος», λέει η Michelle, δικαιολογώντας την αρκετή ώρα που της πήρε μέχρι να ολοκληρώσει το σχέδιο.

  H Mimi έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και έγινε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο που αποφάσισε να κάνει τατουάζ, στην... ευαίσθητη ηλικία του ενός αιώνα και κάτι ψιλά! Και χωρίς να χάσει το πηγαίο χιούμορ που τη διακρίνει είπε χαρακτηριστικά:

  «Την επόμενη φορά θα το... χτυπήσω στα οπίσθιά μου»!
  0 0


  Εάν έχετε iPhone τότε θα πρέπει να σας αποκαλύψουμε κάτι που μάλλον δεν γνωρίζατε για το κινητό σας, μισεί όσο τίποτα άλλο την ημερομηνία 1η Ιανουαρίου του 1970...
  Τη μισεί τόσο πολύ που αν τολμήσετε να την βάλετε θα κρασάρει για πάντα.

  Τώρα γιατί κάποιος να ασχοληθεί με το να γυρίσει το iPhone του 46 χρόνια πίσω, δεν έχουμε καμία ιδέα. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι θα το καταστρέψει μια και καλή.

  Γιατί; Υπάρχει, φυσικά, μια θεωρία.

  Η 1η Ιανουαρίου του 1970 είναι η παλαιότερη ημερομηνία που μπορεί να βάλει κάποιος σε ένα iPhone. Αυτό συμβαίνει επειδή η «ώρα Unix» άρχισε τα μεσάνυχτα σε ώρα Γκρίνουιτς (GMT) της 1ης Ιανουαρίου του 1970. Η «ώρα Unix» μετράει κάθε δευτερόλεπτο από τότε και πολλές τεχνολογικές συσκευές, όπως και το iPhone, την χρησιμοποιούν ως τη βάση των ρολογιών τους.

  Γιατί όμως είναι καταστροφικό να γυρίσεις το iPhone πίσω στην 1η Ιανουαρίου του 1970 (κάτι που μεταφράζεται σε 00:00:00 σε «ώρα Unix»); Εάν η χρονική σας ζώνη δεν είναι GMT, το iPhone θα νομίζει ότι βρίσκεστε σε μια χρονική περίοδο πριν την 1η Ιανουαρίου του 1970, πριν το μηδέν δηλαδή. Αν και η «ώρα Unix» μπορεί να είναι αρνητική, είναι πιθανό ότι κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το iPhone σας να «τρελαθεί».

  Το καταστροφικό αποτέλεσμα φαίνεται σε πολλά βίντεο που κυκλοφορούν. Εάν βάλεις την ημερομηνία το κινητό δείχνει να λειτουργεί, αλλά εάν το κλείσεις και το ανοίξεις ξανά… τίποτα. Μόνο το μηλαράκι να σε «κοιτάει» πίσω.

  Το ζήτημα εντοπίστηκε αρχικά στο φόρουμ του Reddit την Πέμπτη, αλλά η Apple δεν έχει ακόμη απαντήσει για το εάν σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα.

  Μέχρι τότε, μην παίζετε με τις ημερομηνίες. Μείνετε απλώς όπως είστε, στο σήμερα!

  0 0


  Τι έκαναν άραγε ο  Ernest Hemingway, ο William Faulkner ή ο Anthony Burgess για να ξεπεράσουν...
  το αίσθημα ζαλάδας και αδιαθεσίας μετά από ένα μεγάλο μεθύσι;    Το Atlantic.com συγκέντρωσε τις αυτοσχέδιες θεραπείες ορισμένων από τους διάσημους πότες για να αντιμετωπίσουν το hangover.  

  1) Zelda Fitzgerald   Για τη συγγραφέα Zelda Fitzgerald το μυστικό ήταν το νερό. Της άρεσε να αρχίζει να πίνει γύρω στις 11 π.μ., κυρίως βότκα και λεμονάδα. Το προσωπικό της φάρμακο για το hangover ήταν το πρωινό κολύμπι.

  2) William Faulkner   Το φάρμακο του Faulkner ήταν η ίδια η δουλειά του. Όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «Νομίζω ότι ο ζωγράφος, ο μουσικός, ο συγγραφέας εργάζονται με μια παράλογη μανία. Μπορεί να ξυπνήσουν και να αισθάνονται απαίσια, με ένα hangover ή με έναν πόνο και εάν αρχίσουν να δουλεύουν ξεχνούν τα πάντα».  

  3) Anthony Burgess   O άνθρωπος που έγραψε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ήταν γνωστός για την αγάπη του στο αλκοόλ και σίγουρα ήξερε ένα-δυο πράγματα για το πως να αντιμετωπίσει το hangover. Η λύση για εκείνον ήταν να καταναλώνει ένα κοκτέιλ ποτών το οποίο αποκαλούσε «Hangman's Blood» και όπως υποστήριζε απλώς δεν δημιουργήσει αίσθηση ζαλάδας ή αδυναμίας το επόμενο πρωί. Περιείχε τζιν, ουίσκι, ρούμι, μπράντι και λίγο σαμπάνια.  

  4) Ernest Hemingway   Δύο είναι οι «θεραπείες» που λέγεται πως εφάρμοζε ο Hemingway για να νικήσει το hangover. Η πρώτη ήταν η παρασκευή ενός μίγματος που περιείχε ντοματοχυμό και μπύρα. Η δεύτερη περιελάμβανε μια μεγάλη αδυναμία του γνωστού συγγραφέα. «Ρίχνεις μία μεζούρα αψέντι σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και μετά παγωμένη σαμπάνια. Πίνεις τρεις με πέντε δόσεις αργά-αργά», έλεγε ο ίδιος.

   5) Robert Mitchum   Ο γνωστός ηθοποιός Robert Mitchum χρησιμοποιούσε ως αντίδοτο στο hangover ένα μίγμα το οποίο ονόμαζε «Mother's Milk». Περιείχε τζιν, λεμονάδα, lime, ασπράδια αυγού, σόδα, κρέμα γάλακτος και ανθόνερο. Το ίδιο αντίδοτο στο hangover λέγεται πως χρησιμοποιήσε και ο τραγουδιστής των Doors Jim Morrison.  

  6) Dean Martin   Όπως συνήθιζε να λέει ο κωμικός Dean Martin, η λύση για το hangover είναι μία: Μείνε μεθυσμένος. 

  0 0


  Ο 26χρονος Abdulkadir Turan από την Τουρκία εξέδιδε τη νεαρή...
  σύζυγό του Cagla, αναγκάζοντάς την κάνει σεξ με άλλους άνδρες εισπράττοντας την
  αμοιβή από τον καθένα.
  Αλλά όταν η ίδια του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει για έναν πελάτη με τον οποίο ερωτεύτηκαν, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή με αποτέλεσμα ο Turan να πέσει νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στην Κωνσταντινούπολη. Ο 26χρονος γυρνούσε σε ολόκληρη την πόλη και αφού παρέδιδε τη σύζυγό του σε πελάτες, στη συνέχεια πήγαινε κ έπαιρνε τα χρήματα από τον καθένα.
  Δεν έγινε όμως το ίδιο και με αυτόν τον πελάτη της Cagla με τον οποίο η ίδια ερωτεύτηκε και του εκμυστηρεύτηκε ότι δε θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της γιατί ο άνδρας της τη χτυπούσε. Η νεαρή κοπέλα πέρασε όλη τη βραδιά με τον πελάτη της του οποίου το όνομα είναι γνωστό ως Sahin T. και δεν έμεινε για λίγες ώρες όπως συνήθιζε με άλλους άνδρες.
  Όταν ο θυμωμένος Turan χτυπούσε την πόρτα του σπιτιού του Sahin, τις πρώτες πρωινές ώρες απαιτώντας την πληρωμή για την υπερωριακή εργασία, ζητούσε επίσης και τη σύζυγό του πίσω.
  Ο Sahin, δεν αρνήθηκε απλώς να την αφήσει να φύγει αλλά του είπε ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα. Λίγη ώρα αργότερα κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον ίδιο με έναν φίλο του να πυροβολούν, και μάλιστα πολλές φορές, το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Turan και παρά το γεγονός ότι αυτό είχε φιμέ τζάμια, μια σφαίρα τον τραυμάτισε σοβαρά με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγη ώρα αργότερα και αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε στο πλάι του δρόμου.

  Οι δύο άνδρες τότε άρχισαν να τρέχουν και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσαν ότι συνελήφθησαν η σύζυγος του 26χρονου, Cagla Turan, καθώς και ο Sahin αλλά και τρεις άνδρες που τελικά ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης.

  0 0

  Πλάκα κάνεις; Η Έυη Αδάμ ολόγ@μνη! Δείτε την εδώ

  0 0

  Όσοι εργαζόμενοι πάσχουν από ημικρανίες και καλούν το αφεντικό τους για άδεια, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν μιας και μόλις ένα στους πέντε θεωρούν μια τέτοια κατάσταση σοβαρή για να δώσουν τη συγκατάβασή τους...

  Οι πόνοι στη μέση, τα τραύματα από κάποιο ατύχημα ή ακόμα και κάποια εκλεκτική χειρουργική επέμβαση όπως εγχείρηση καταρράκτη αποτυγχάνουν να προκαλέσουν τη συμπάθεια των διευθυντών, με περίπου το 37% να λαμβάνει υπόψη αυτές τις παθήσεις και να τις θεωρεί επαρκείς ως δικαιολογίες για απουσία από την εργασία.

  Ο ιατρικός φορέας ασφάλισης, AXA PPP Healthcare, πραγματοποίησε γκάλοπ ανάμεσα σε 1.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διευθύνοντες συμβούλους και ανώτερα στελέχη για τη στάση τους απέναντι στις άδειες ασθενείας των εργαζόμενων, όπως γράφει ο Telegraph.

  Όπως προέκυψε, η γρίπη είναι η πιο αποδεκτή ασθένεια - αν και μόλις το 41% των αφεντικών φαίνεται να δείχνει τη συμπάθειά του. Στον αντίποδα, σε έρευνα 1.000 υφισταμένων, προέκυψε ότι ένα 7% αυτών, θα έλεγε ψέματα στο αφεντικό του αν ήθελε να λείψει από τη δουλειά, ρίχνοντας την απουσία τους σε κάποιο σωματικό πόνο, όπως πόνο στη μέση, γρίπη ή τραύματα από κάποιο ατύχημα. Ωστόσο, θα είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να πουν ψέματα και δε θα δήλωναν κάποια ασθένεια λόγω στρες, όπως άγχος ή κατάθλιψη, με ένα ποσοστό της τάξεως του 40% να εξηγεί πως δεν θα ήθελε να πει στο αφεντικό του την αλήθεια.

  Όταν ερωτήθηκα γιατί θα απέκρυπταν την αλήθεια στους προϊσταμένους τους, το 23% αναφέρει ότι προτιμά το ψέμα από το να αποκαλύψουν την αλήθεια για την κατάστασή τους - παραδέχονται ότι φοβούνται να δεχτούν την όποια κριτική και να στιγματιστούν και πως θεωρούν ότι δεν θα γίνουν πιστευτοί ενώ ένα άλλο ποσοστό αισθάνεται ντροπή για να αποκαλύψει την αλήθεια. 

  0 0


  Η έκταση που πήρε μέσα σε λίγα χρόνια το Facebook και οι σχεδόν τεκτονικές...
  αλλαγές που έχει φέρει στην επικοινωνία αλλά και αυτή καθ'αυτή την αντίληψη για την ανθρώπινη υπόσταση είναι πρωτοφανείς στην ιστορία. Όμως όπως λένε πολλοί ίσως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, καθώς μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του φαινομένου.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα πάνω από 1,65 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook, με την τάση να είναι διαρκώς ανοδική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Μάλιστα η δύναμη του μέσου είναι τέτοια που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή, καθώς όπως δηλώνουν οι χρήστες του τα δύο τρίτα από αυτούς ενημερώνονται μόνο μέσω του Facebook.

  Όπως και να έχει, η δύναμη του Facebook είναι αναμφισβήτητη και η κυριαρχία του στην καθημερινή μας ζωή είναι πλέον αναπόφευκτη. Ας δούμε λοιπόν έξι στατιστικές οι οποίες δείχνουν όχι μόνο την εξάρτησή μας από αυτό αλλά και πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να έχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα σε όλο τον πλανήτη.

  1. Σε μία καθημερινή ημέρα πάνω από δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται ενεργοί μέσα στο Facebook

  Tρομακτικό νούμερο, αν σκεφτούμε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το ένα έβδομο του πλανήτη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων στην Ιστορία, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Το ρεκόρ αυτό σημειώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 και συνεχώς ανεβαίνει.

  2. Κοιτάζουμε το Facebook πιο συχνά από την Βίβλο

  Μόνο το 37% των Αμερικανών λένε ότι ρίχνουν μια ματιά στην Βίβλο την εβδομάδα, την ίδια στιγμή που ένα 56% μπαίνει στην σελίδα του στο FB τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μέγας είσαι Ζούκεμπεργκ...


  3. Πάνω από 1 στους 4 χρησιμοποιεί το Facebook στην τουαλέτα

  Τα ποσοστά διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αν και ένα τυπικό παράδειγμα όπως οι ΗΠΑ δείχνει ότι η χρήση του κινητού στην τουαλέτα είναι σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα (τρεις στους τέσσερις!). Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα...

  4. Ξοδεύουμε την ίδια ώρα στο Facebook όσο και για την προσωπική μας υγειεινή

  Η έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 40 λεπτά την ημέρα στο Facebook, την ίδια περίπου ώρα που ξοδεύει για την καθημερινή του φροντίδα.

  5. Πάνω από 1 στους 10 χρήστες τσεκάρουν το Facebook αν ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα

  Πάνω από μισοί από τους Αμερικανούς που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις ξυπνήσουν είναι τσεκάρουν το Facebook (και το Twitter). Παράλληλα πάνω από 1 στους 10 (και 1 στους πέντε σε ηλικίες κάτω των 25 ετών) τσεκάρουν το Facebook αν ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα.

  6. Facebook και τρίτη ηλικία

  Σύμφωνα με τα στατιστικά του Facebook πάνω από τους μισούς ηλικιωμένους άνω των 65 ετών έχουν ενεργή συμμετοχή στo site (μιλάμε για τις χώρες με αναπτυγμένο το Διαδίκτυο). Μάλιστα το ποσοστό ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς μέσα στα τελευταία δύο-τρία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι... το Facebook χρόνια δεν κοιτά.

  0 0


  Οι προϊστάμενοι της 27χρονης Nicola Thorp, την έστειλαν σπίτι της όταν η νεαρή αρνήθηκε να φορέσει ψηλοτάκουνες γόβες στη δουλειά...


  Η νεαρή από την περιοχή Hackney στο βορειοανατολικό Λονδίνο, εργαζόταν στην χρηματιστηριακή εταιρεία PwC ως ρεσεψιονίστ και εκεί την ενημέρωσαν πως θα πρέπει να φοράει γόβες με ψηλό τακούνι μιας και αυτός ήταν ο στιλιστικός κώδικας της εταιρείας.

  Η νεαρή αν και τους ανέφερε ότι δυσκολευόταν να εργάζεται τόσες ώρες πάνω σε ψηλά τακούνια και αντ'αυτού τους πρότεινε να φορά κομψά παπούτσια χωρίς τακούνι, εκείνοι αρνήθηκαν και της ζήτησαν να αγοράσει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα.

  Όταν εκείνη παραπονέθηκε πως οι άντρες συνάδελφοί της δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση, απολύθηκε χωρίς αποζημίωση.

  "Τους είπα να μου δώσουν έναν λόγο του γιατί τα φλατ παπούτσια θα επηρέαζαν τη δουλειά μου, αλλά δεν είπαν τίποτα", είπε η 27χρονη στο BBC. Η ίδια πρόσθεσε, ότι όταν τους ρώτησε αν ένας άντρας συνάδελφός της θα μπορούσε να κάνει την ίδια βάρδια με εκείνη πάνω σε τακούνια, εκείνοι απλά γέλασαν.

  0 0


  Όσο καλύτερα κάποιος πιστεύει ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη...
  νιώθει γι'αυτό το πρόσωπο – το οποίο θα μπορούσε να είναι από ρομαντικός σύντροφος μέχρι συνεταίρος σε επιχείρηση ή άγνωστος πρόσφυγας. Με άλλα λόγια, η κατανόηση – ακόμη περισσότερο
  αν είναι αμοιβαία- αποτελεί κατά βάθος μια απολαυστική εμπειρία που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

  Αυτό διαπίστωσε μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία αυτή η συσχέτιση ανάμεσα στην κατανόηση και στην έλξη στις διαπροσωπικές επαφές αντανακλάται στα νευρωνικά κυκλώματα και ιδίως στο κέντρο ανταμοιβής-απόλαυσης του εγκεφάλου.

  Ουσιαστικά, η νέα έρευνα αποκαλύπτει ένα νευροβιολογικό υπόβαθρο σε μια διαδικασία (γνωστή εδώ και καιρό στην κοινωνική ψυχολογία) που παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και στην επιτυχία των ανθρωπίνων κοινωνικών σχέσεων. Οι άνθρωποι, ερχόμενοι σε επαφή με άλλους, έλκονται από αυτούς περισσότερο, όταν είναι σε θέση -ή έτσι έστω πιστεύουν- να κατανοήσουν τα κίνητρα, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους, πράγμα που τους δίνει μια εσωτερική ευχαρίστηση.

  Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σίλκε 'Αντερς του Τμήματος Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Λίμπεκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), πειραματίσθηκαν με 92 άνδρες και γυναίκες εθελοντές. Η μελέτη περιλάμβανε τόσο συμπεριφορικά πειράματα, όσο και ανάλυση του εγκεφάλου με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI).

  Όπως διαπιστώθηκε, όσο πιο έντονα βιώνεται σε υποκειμενικό επίπεδο η συναισθηματική κατανόηση του άλλου, τόσο πιο βαθιά ικανοποιητική είναι και η βίωση της εμπειρίας της επαφής μαζί του, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διαπροσωπική έλξη. Αυτό ενισχύει τόσο έναν ερωτικό δεσμό, όσο και άλλες σχέσεις, όπως φιλίες, συνεταιρισμούς, συνεργασίες ή και επαφές με ξένους.

  Σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες, φαίνεται πως ο εγκέφαλος διαθέτει ένα νευροβιολογικό μηχανισμό που ωθεί τους ανθρώπους να επιλέγουν συντρόφους και συνεργάτες, των οποίων τις προθέσεις και τα συναισθήματα μπορούν εύκολα να διακρίνουν και να καταλάβουν.

  Έτσι ένας άνθρωπος δεν έλκεται μόνο από ένα όμορφο πρόσωπο, αλλά και από ένα πρόσωπο που μπορεί να νιώσει εύκολα, άμεσα και χωρίς καν να χρειασθεί λεκτική επικοινωνία. Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο της εξωτερικής ομορφιάς, όσο και της συναισθηματικής κατανόησης, εμπλέκεται το νευρωνικό κύκλωμα ανταμοιβής-απόλαυσης, που ενισχύει την έλξη για τον άλλο.

  0 0


  Διαβάστε τις πιο απίθανες απαντήσεις που έδωσαν επαγγελματίες πιλότοι όταν τους απηύθυναν το ερώτημα, αναφορικά με ποιο ήταν το πιο παράξενο πράγμα που έχουν δει από το κόκπιτ...Οι απαντήσεις τους φιλοξενούνται στον Independent που ωστόσο σημειώνει ότι αυτές οι μαρτυρίες δύσκολα μπορούν να επαληθευτούν. 

  1. Ένα υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ 
  "Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν φάλαινα. Μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ μεγαλύτερο από μια φάλαινα - ήταν ένα υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Ήταν ένα από τα πιο γιγάντια οχήματα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο πραγματικά τερατώδες είναι μέχρι να πάρει μια εναέρια άποψη". 

  2. Μια θεριζοαλωνιστική μηχανή να καταστρέφει ένα αυτοκίνητο
  Ναι καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τον πιλότο, καθώς πετούσε με ανεμόπτερο πάνω από ένα μικρό χωριό, παρατήρησε μια θεριζοαλωνιστική μηχανή να καταστρέφει ένα αυτοκίνητο, "με διάφορους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι".

  3.Ένα περιστέρι
  "Όταν πετάς στα 10.000 πόδια, είναι λίγο απίθανο να συναντήσεις ένα περιστέρι".

  4. Μια ροζ λίμνη 
  Ο πιλότος με το όνομα u/aleks93, πετούσε από τη Μελβούρνη στο Περθ όταν εντόπισε μια ροζ λίμνη. Όταν το νερό γίνεται πιο αλμυρό από το θαλασσινό νερό, και η θερμοκρασία και το φως είναι κατάλληλες, τα φύκια συσσωρεύουν τη χρωστική ουσία β-καροτένιο, με αποτέλεσμα την ροζ απόχρωση.

  5. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
  "Πετούσαμε στα 43.000 πόδια, ο ήλιος έδυε όταν ξαφνικά είδαμε αυτή τη φωτεινή και λαμπερή κουκίδα στον ορίζοντα ακριβώς μπροστά μας, να κινείται απίστευτα γρήγορα. Καλέσαμε το κέντρο ελέγχου για να ρωτήσουμε τι ήταν αυτή η φωτεινή λάμψη και έπειτα από λίγα λεπτά μας ενημέρωσαν πως πρόκειται για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό".

  6. Σκύλος κυνηγούσε ελάφια σε αεροδιάδρομο 
  Ο πιλότος με το όνομα u/lendergle, περιγράφει ένα περιστατικό που συνέβη σε ένα μικρό αεροδρόμιο στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Ο ίδιος ανέφερε ότι καθώς επιχειρούσε προσγείωση, είδε στον αεροδιάδρομο έναν σκύλο να κυνηγά ελάφια. "Άμεσα ενημέρωσε το κέντρο ελέγχου και άμεσα ο ο χώρος ήταν ασφαλής για την προσγείωση".

  0 0


  Μπορεί τα όνειρα να κάνουν τις μνήμες να στεριώνουν όμως όταν είναι...
  διαταραγμένα διαταράσσεται και η διαδικασία της μνήμης, με συνέπεια να μην λειτουργεί εξίσου καλά την επόμενη μέρα.

  Οι ερευνητές των πανεπιστημίων ΜακΓκιλ του Καναδά και Βέρνης της Ελβετίας, με επικεφαλής αντίστοιχα τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Ψυχιατρικής Σιλβέν Γουίλιαμς και τον καθηγητή του Τμήματος Νευρολογίας Αντουάν Αδαμαντίδη, πειραματίσθηκαν με ποντίκια χρησιμοποιώντας την τεχνική της οπτογενετικής για να απενεργοποιήσουν μέσω φωτός μια σειρά από εγκεφαλικά κύτταρα.

  Όταν οι επιστήμονες, παρεμβαίνοντας στα λεγόμενα «κύματα θήτα» στον εγκέφαλο των ποντικιών, διατάραξαν στα κοιμισμένα ζώα τη φάση της γρήγορης κίνησης των ματιών (REM), η οποία σηματοδοτεί την παρουσία ονείρων, τα ζώα, όταν ξυπνούσαν, δεν είχαν εξίσου καλή μνήμη, σε σχέση με τα ζώα που είχαν αδιατάρακτο ύπνο.

  Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα ζώα με τον διαταραγμένο ύπνο στη φάση REM δεν μπορούσαν να θυμηθούν σωστά τι είχαν μάθει μέσα στη μέρα. Είναι η πιο πειστική ένδειξη μέχρι σήμερα ότι τα όνειρα είναι ζωτικά για τη μνήμη. Πιστεύεται ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους.

  Στη φάση REM (Rapid Eye Movement), που παρατηρείται σε πολλά ζώα και πουλιά εκτός από τον άνθρωπο οι μύες χαλαρώνουν και τα κλειστά μάτια τρεμοπαίζουν. Το τι ακριβώς συμβαίνει εκείνες τις στιγμές είναι μυστήριο, αλλά οι φάσεις αυτές έχουν συσχετισθεί με τα όνειρα.

  Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι και η βαθύτερη μη-REM φάση του ύπνου, χωρίς όνειρα, είναι επίσης ζωτική για την μνήμη. Όπως είπε ο Γουίλιαμς, προς το παρόν οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στις δύο φάσεις (REM και μη-REM) όσον αφορά τη σημασία τους για την μνήμη.

  Ελπίζεται ότι στο μέλλον τέτοιες μελέτες, εκτός από την καλύτερη κατανόηση των φαινομένων του ύπνου και της μνήμης, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για ανθρώπους με προβλήματα μνήμης, άνοια και Αλτσχάιμερ.

  0 0

  Η Βανέσσα Αδαμοπούλου και ο Ιωάννης Παπαζήσης ετοιμάζουν τη βάπτιση του γιου τους...

  Ο εννέα μηνών γιος τους θα βαπτιστεί τον Ιούνιο στην Εύβοια από την αδελφή της τραγουδίστριας και θα πάρει το όνομα Ιάσονας. Ο ερχομός του γιου τους έχει αλλάξει τη ζωή τους κάνοντάς τους τρισευτυχισμένους.

  Πηγή

older | 1 | .... | 621 | 622 | (Page 623) | 624 | 625 | .... | 636 | newer