Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 629 | 630 | (Page 631) | 632 | 633 | .... | 636 | newer

  0 0


  Μια φωτογραφία με ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι σε μια παραλία κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, με τους χρήστες να...
  δυσκολεύονται να εντοπίσουν σε ποιον ανήκει το κάτω μέρος του σώματος. 

  Η φωτογραφία - οφθαλμαπάτη έγινε viral αυτή την εβδομάδα, όπως γράφει η Telegraph, μετά την κοινοποίησή της στο Reddit από τον χρήστη Blood Reaper με τον τίτλο "This hurts my brain".

  Όπως φαίνεται, όσο προσεκτικά κι αν κοιτάξει κανείς τη φωτογραφία, αδυνατεί να καταλάβει σε ποιον ανήκουν τα πόδια, ποιός φοράει το λευκό σορτσάκι και γιατί φαίνεται ότι το φοράνε και οι δύο;  Ένας χρήστης με το όνομα nemom έδωσε μια πειστική εξήγηση, λέγοντας ότι το σορτσάκι του άντρα είναι δίχρωμο -άσπρο και μαύρο-, τα λευκά σημεία του, "ταίριαξαν"με τα πόδια της κοπέλας και έτσι φαίνεται να φορά εκείνη το λευκό παντελόνι.


  0 0


  Στο λαμπερό πάρτι της βρετανικής Vogue για να γιορτάσουν την επέτειο των 100 ετών, βρέθηκαν...
  διάσημα μοντέλα, σχεδιαστές και ηθοποιοί από το Hollywood.

  Η εμφάνιση που συζητήθηκε περισσότερο ήταν αυτή της Kate Moss, η οποία για άλλη μια φορά βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση. Το διάσημο top model ενώ έφτασε ιδιαίτερα κομψή φορώντας μια δημιουργία του Alexander McQueen, όταν αποχώρησε από το πάρτι ήταν σε κακή κατάσταση όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.  0 0


  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τεχνολογία μπορεί να μας καταπλήξει με μοναδικές εμπειρίες: συσκευές εικονικής...
  πραγματικότητας, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, έξυπνα ψυγεία. H νέα έρευνα από τη Samsung Electronics αποκαλύπτει πως, παρόλο που ο ρυθμός της καινοτομίας επιταχύνει, οι Ευρωπαίοι δίνουν αγώνα για να συμβαδίσουν με τη γλώσσα της τεχνολογίας, που αλλάζει διαρκώς. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι, ενώ ο ενθουσιασμός σχετικά με την τεχνολογία αυξάνεται, η βιομηχανία αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο κίνδυνο του να αφήσει πίσω τους καταναλωτές με μια συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία.

  Οι Έλληνες αγκαλιάζουν την ψηφιακή επανάσταση όπως ποτέ πριν, με το 58% να αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία πολύ περισσότερο από ότι πριν από δύο χρόνια και το 17% να παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν. Τα ποσοστά αυτά για την Ευρώπη είναι 52% και 13% αντιστοίχως. Περισσότεροι από τους μισούς στους 10.000 ερωτηθέντες σε όλη την Ευρώπη –ανάμεσα τους και η Ελλάδα– είναι ενθουσιασμένοι με τις τελευταίες καινοτομίες, όπως το Cloud ή το Internet of Things, αλλά σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) παραδέχτηκαν ότι συχνά προσποιούνται ότι ξέρουν τι σημαίνουν πραγματικά οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό αγγίζει το 80%. 

  Επιπροσθέτως, προκύπτει ότι η συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία οδήγησε το 31% των Ελλήνων στο να μην χρησιμοποιήσει στην πλήρη δυναμική του ένα τεχνολογικό προϊόν σε σύγκριση με το 23% του μέσου όρου στην Ευρώπη. Το 39% των Ελλήνων δήλωσε ότι είχε τουλάχιστον ένα τεχνολογικό προϊόν, το οποίο ήταν πιο προηγμένο από ότι χρειάζονταν, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 43% των Ευρωπαίων. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 11% των Ευρωπαίων αισθάνεται ότι η τεχνολογία τους έχει αφήσει πίσω.

  Η έρευνα διεξήχθη από τη Samsung Electronics Europe σε περισσότερους από 10.000 Ευρωπαίους σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, για να διερευνήσει πώς η σχέση μας με την τεχνολογία αλλάζει, καθώς αυτή εξελίσσεται. Σε απάντηση προς την έρευνα, η Samsung Europe έχει δημιουργήσει ένα εύχρηστο γλωσσάρι «Τον Απλό Οδηγό Τεχνολογίας» για να εξηγήσει τι σημαίνουν οι πιο πρόσφατοι όροι και πώς βοηθούν τη ζωή μας.

  Ο David Lowes, CMO της Samsung Electronics Europe, δήλωσε: «Η έρευνά μας δείχνει ότι η ορολογία, που χρησιμοποιείται στη σημερινή τεχνολογία, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για ορισμένους καταναλωτές. Λαμβάνουμε μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού, απλοποιώντας τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε και προσφέροντας δεξιότητες ψηφιακής κατάρτισης σε 400.000 νέους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη τη βιομηχανία και που θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της τεχνολογικής προόδου, εάν δεν αντιμετωπιστεί. 

  Καθώς πιέζουμε τα όρια του mobile, της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνολογίας των τηλεοράσεων, η βιομηχανία μας θα πρέπει να ενδιαφέρεται για το πώς να κάνουμε τα οφέλη προσιτά σε όλους και να υποστηρίξουμε εκείνους, που δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι με τις πιο πρόσφατες έννοιες, όπως το Internet of Things. Είναι σημαντικό να τους έχουμε όλους μαζί μας, γεγονός που αποτελεί και τον λόγο για τον οποίο επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία προϊόντων, που είναι πραγματικά έξυπνα - απλά, φιλικά προς τον χρήστη, ασφαλή και εύκολο να γίνουν κατανοητά. Επιπλέον, προσφέρουμε άμεση υποστήριξη πελατών από εξειδικευμένο προσωπικό στο διαδίκτυο και στα καταστήματα λιανικής πώλησης που διαθέτουμε».  Πανευρωπαϊκά για να εξασφαλίσει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι εξοικειωμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η Samsung συνεργάζεται με σχολεία και πανεπιστήμια, προκειμένου να διευκολύνει την προηγμένη εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από δύο βασικά προγράμματα: τις Ψηφιακές Τάξεις και τα Ινστιτούτα Τεχνολογίας. Στόχος της Samsung είναι να εκπαιδεύσει 400.000 νέους σε όλη την Ευρώπη έως το 2020, δεσμευόμενη ως μέρος του Grand Coalition for Digital Jobs της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέχρι στιγμής, η Samsung έχει δημιουργήσει πάνω από 600 Ψηφιακές Τάξεις, 48 Ινστιτούτα Τεχνολογίας και έχει ωφελήσει περισσότερους από 100.000 νέους.

  Οι Ευρωπαίοι λατρεύουν τα emojis

  Ενώ η γλώσσα της τεχνολογίας αναπτύσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος επιλέγει να εκφράσει τον εαυτό του με οπτικά μέσα. Τα emojis θεωρούνται ως μία νέα παγκόσμια γλώσσα, ωστόσο η μελέτη της Samsung βρήκε πως πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όσον αφορά στο τι πραγματικά είναι αυτοί οι νέοι χαρακτήρες. Το 18% των Ελλήνων προσποιήθηκαν ότι γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνουν τα emojis σε σύγκριση με το 13% των Ευρωπαίων. 

  Οι πιο χρήσιμες εφαρμογές

  Η έρευνα επίσης εξέτασε ποιες εφαρμογές βρίσκουν περισσότερο χρήσιμες οι Ευρωπαίοι. Αποκαλύφθηκε πως οι εφαρμογές με χάρτες έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο, με την έννοια ότι έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη - πράγμα που ανέφερε το 66%. Ακολουθούν οι εφαρμογές για τον καιρό (56%) και οι εφαρμογές για την κάμερα του κινητού (51%). Αντίστοιχα οι ίδιες εφαρμογές ενδιαφέρουν περισσότερο και τους Έλληνες. 

  Επιπλέον ενδιαφέροντα πορίσματα της έρευνας για την Ελλάδα

  Σύμφωνα με την έρευνα,το 83% των Ελλήνων διαθέτει smartphone και το 53% διαθέτει tablet, συμβαδίζοντας με το αντίστοιχο ποσοστό του μέσου όρου της Ευρώπης (83% των Ευρωπαίων διαθέτουν smartphone και 50% διαθέτουν tablet). Επιπλέον, οι δύο πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες προσποιούνται για τις γνώσεις τους στην τεχνολογία είναι για να μην φανούν ανόητοι ή αδαείς μπροστά στους συνάδελφούς τους (23%) ή στους φίλους τους και τον σύντροφό τους (21%). Η γνώμη του περίγυρου φαίνεται να απασχολεί λιγότερο τους Ευρωπαίους, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 18% και 14%.

  0 0


  Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) αποκτούν 20 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας. Πρώτοι χώροι εφαρμογής, το Βυζαντινό και...
  Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

  Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία αναφέρεται και η επίσκεψη του υπουργού, Αρ. Μπαλτά, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου έγινε η πρώτη χρήση δωρεάν ασύρματου internet. Το ασύρματο internet προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τον οποίο το υπουργείο έχει υπογράψει μνημόνιο χορηγίας.

  Οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους, που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά, έως το τέλος του 2017. Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικός χώρος Δήλου.

  Το 2017 θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, η Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Ακρόπολη Λίνδου, η Αρχαία Επίδαυρος, η Ακρόπολη Μυκηνών, η Σπιναλόγκα, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η Αρχαία Δωδώνη και η Αρχαία Κόρινθος.

  Η χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ για τους 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ξεπερνά τα δύο εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου internet για τρία χρόνια.

  0 0


  Η μπανάνα είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας φρούτα. Αφού τη φάτε λοιπόν κρατήστε τη φλούδα της γιατί θα σας χρειαστεί...

  Σας έχει τελειώσει το βερνίκι και τα παπούτσια σας είναι θαμπά και λερωμένα;

  Λόγω των φυσικών ελαίων και άλλων συστατικών σε μια φλούδα της μπανάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και το γυάλισμα ενός δερμάτινου παπουτσιού.

  Χρησιμοποιείστε την φλούδα για να γυαλίσετε και να καθαρίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας.

  Στην συνέχεια καθαρίστε το παπούτσι σας με ένα πανάκι. Τέλος το παπούτσι σας θα γυαλίζει.


  0 0


  Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διατροφολόγοι σχετικά με την κατανάλωση πατάτας!...  Συγκεκριμένα, οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα είναι επικίνδυνες για την υγεία, καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σολανίνη, μια τοξίνη που προκαλεί ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα. Όλες οι πατάτες παράγουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως μια μορφή φυσικού εντομοκτόνου για την προστασία τους.

  Ωστόσο, οι πατάτες που εκθέτονται παρατεταμένα στο φως και σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες σολανίνης και να πρασινίσουν εξαιτίας της αύξησης της χλωροφύλλης. Στα αριστερά της ακόλουθης φωτογραφίας, βρίσκεται μια ελαφρώς πράσινη πατάτα που είναι ασφαλής για κατανάλωση και στα δεξιά μια πατάτα, που έχει πρασινίσει πολύ και πρέπει να την πετάξετε.


  0 0

  Aπiστευτες κaτaστάσεις!!..Πaρτι με «ouζα» στην παρaλία!! Δείτε την εδώ

  0 0


  Οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ήδη ξεκινήσει για πολλούς. Εξοπλιστείτε λοιπόν με όλα τα...
  απαραίτητα –μαγιό, αντηλιακό, καπέλο-νερό- τα οποία βάζουμε σε μια χειροποίητη one-of-a-kind τσάντα θαλάσσης που πλένεται εύκολα!

  Φτιάξτε τη δική σας τσάντα για την παραλία, σύμφωνα με τις οδηγίες του flowmagazine!

  Τι θα χρειαστείτε:

  - Μια πετσέτα σε όποιο χρώμα/σχέδιο θέλετε
  - 2 υφασμάτινες λωρίδες σε όποιο μήκος θέλετε (θα πρέπει να είναι γερές, καθώς με αυτές θα φτιάξουμε τα χερούλια)
  - Κλωστή (στο χρώμα της πετσέτας)
  - Ψαλίδι
  - Ραπτομηχανή

  Πως θα τη φτιάξετε:

  Βήμα 1ο : Στις μικρές πλευρές της πετσέτας (πλάτος) μετρήστε ίσες αποστάσεις από έξω προς τα μέσα και έπειτα από πάνω προς τα κάτω (όπως φαίνονται οι κόκκινες κουκίδες στην εικόνα). Εκεί καρφιτσώστε τις άκρες από την κάθε λωρίδα, οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν τα χερούλια της τσάντας.  Βήμα 2ο: Γαζώστε τις λωρίδες πάνω στην πετσέτα με τη βοήθεια της ραπτομηχανής, έτσι ώστε να δημιουργήσετε τα χερούλια.

  Βήμα 3ο: Διπλώστε την πετσέτα στη μέση από την εσωτερική της πλευρά. Γαζώστε την στα πλαϊνά για να κλείσει περιμετρικά, εκτός από τις πλευρές όπου γαζώσατε πριν τις λωρίδες. Χρησιμοποιήστε τη ζιγκ-ζαγκ ραφή στη ραπτομηχανή. Αυτό θα είναι το άνοιγμα της τσάντας.

  Βήμα 4ο: Γυρίστε την από τα μέσα προς τα έξω, ώστε οι ραφές να είναι από την μέσα πλευρά… και έτοιμη η τσάντα!  Tip! Προαιρετικά μπορείτε να ράψετε από ένα κομμάτι χρωματιστό και funky ύφασμα στις δύο πλευρές τις τσάντας και ανάμεσα από τις λωρίδες. Σε αυτή την περίπτωση, θα είστε σε θέση να κλείσετε την τσάντα, δένοντάς την με έναν ωραίο φιόγκο.


  0 0


  Το πιο παράξενο γεύμα της ζωής του δοκίμασε ένα κοπάδι από πρόβατα στην κομητεία Σάρρεϋ της Αγγλίας...


  καθώς όταν βγήκαν για βοσκή στα όρια τους αγροκτήματος του ιδιοκτήτη τους, ένα εξ αυτών εντόπισε επτά μαύρες σακούλες οι οποίες, προφανώς, είχαν μια ιδιαίτερη οσμή.

  Αφού κατάφερε να ανοίξει μια από αυτές, όλο το υπόλοιπο κοπάδι προβάτων ακολούθησε και τελικά τα πρόβατα κατανάλωσαν μαριχουάνα, αρίστης ποιότητας, αξίας περίπου 5.000 ευρώ (4.000 λιρών Αγγλίας).

  Όπως αναφέρει ο Indypendent ο ιδιοκτήτης των προβάτων είδε τα ζώα του να πέφτουν στο έδαφος ζαλισμένα, με τα πόδια στον αέρα, επιλέγοντας τη “σιωπή των αμνών”.

  Βλέποντας τα απομεινάρια του γεύματος τους, κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, πιστεύει πως κάποιοι έμποροι ναρκωτικών είχαν αφήσει τις σακούλες με την κάνναβη, πιστεύοντας πως δεν κινδυνεύουν να γίνουν αντιληπτοί ούτε καν από ένα πεινασμένο κοπάδι προβάτων.

  0 0


  Οι άνδρες αρέσκονται να πιστεύουν ότι είναι το ισχυρό φύλο, αλλά οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβιώσεως. Επιστήμονες από τη Σουηδία πιστεύουν ότι βρήκαν μία εξήγηση γι’ αυτό... 

  Το κλειδί, λένε, είναι το χρωμόσωμα Υ ή, καλύτερα, η απώλειά του λόγω ηλικίας, η οποία σχετίζεται με σοβαρά νοσήματα και μειώνει τη διάρκεια της ζωής. Το χρωμόσωμα Υ είναι ένα από τα δύο φυλετικά χρωμοσώματα του ανθρώπου και ο κύριος ρόλος του είναι ο καθορισμός του ανδρικού φύλου (οι γυναίκες δεν φέρουν αυτό το χρωμόσωμα, αλλά δύο κόπιες του άλλου φυλετικού χρωμοσώματος, του Χ).

  Περιέχει επίσης γονίδια που παίζουν ρόλο στην παραγωγή σπερματοζωαρίων, καθώς και γονίδια που ρυθμίζουν άλλες σημαντικές λειτουργίες, όπως η προστασία από τους καρκινικούς όγκους. Στις λειτουργίες αυτές προστίθεται τώρα και η προστασία από την άνοια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, στην Κεντρική Σουηδία. Όπως εξήγησαν μιλώντας στο 49ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής (ESHG 2016), το χρωμόσωμα Υ που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα κύτταρα των ανδρών, δεν είναι σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής αλλά σε ορισμένα κύτταρα υφίσταται βράχυνση του μήκους του με το πέρασμα του χρόνου.

  Η βράχυνση αυτή αποκαλείται ηλικιακή απώλεια του φυλετικού χρωμοσώματος Υ (LOY) και συμβαίνει μερικές φορές κατά τον πολλαπλασιασμό (αναπαραγωγή) ορισμένων κυττάρων του αίματος. Η LOY πρωτοαναφέρθηκε πριν από πενήντα χρόνια και σε μεγάλο βαθμό παραμένει ανεξήγητη όσον αφορά τις αιτίες και τις συνέπειές της. Το σίγουρο είναι ότι δεν επηρεάζει τον ανδρισμό ενώ, αντιθέτως, φαίνεται να πλήττει την υγεία και την επιβίωση. Οι ερευνητές βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε μελέτη περισσότερων από 3.200 ανδρών, ηλικίας 37 έως 96 ετών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ειδικές γενετικές αναλύσεις αίματος οι οποίες έδειξαν ότι σε σχεδόν 1 στους 5 υπήρχε ηλικιακή απώλεια του χρωμοσώματος Υ.

  Όσο πιο μεγάλοι σε ηλικία ήταν οι άνδρες, τόσο πιο συχνή ήταν η απώλεια αυτή και τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διέτρεχαν να πάσχουν από άνοια. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες με ηλικιακή απώλεια του χρωμοσώματος είχαν τριπλάσιες πιθανότητες σε σύγκριση με όσους δεν είχαν, να πάσχουν από νόσο Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, οι υγιείς άνδρες με ενδείξεις ότι είχε αρχίσει η απώλεια του χρωμοσώματος Υ, είχαν επταπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.

  Η ηλικιακή απώλεια του χρωμοσώματος Υ παρατηρείται στα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είναι κύτταρα του αίματος που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ερευνητές από την Ουψάλα εικάζουν πως όταν συμβεί η απώλεια του χρωμοσώματος Υ, τα λευκά αιμοσφαίρια δυσκολεύονται να λειτουργήσουν φυσιολογικά, με επακόλουθο να αφήνουν τον οργανισμό εκτεθειμένο σε κάθε είδους νοσήματα, στα οποία ως φαίνεται συμπεριλαμβάνονται η νόσος Αλτσχάιμερ και ο καρκίνος.

  Το φαινόμενο αυτό αφορά αποκλειστικά τους άνδρες, επειδή οι γυναίκες δεν φέρουν καν το χρωμόσωμα Υ, όπως προαναφέρθηκε. Έτσι, εκείνες καθυστερούν πολύ ή δεν εκδηλώνουν τα συγκεκριμένα νοσήματα, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο προσδόκιμο επιβιώσεως, κατά τον επικεφαλής ερευνητή δρα Λαρς Φόρσμπεργκ, ερευνητή στο Τμήμα Ανοσολογίας, Γενετικής & Παθολογοανατομίας του σουηδικού πανεπιστημίου.

  0 0


  Έχεις σε εκείνο το ράφι εδώ και καιρό ένα βάζο μέλι, αλλά με το ζόρι το αδειάζεις; Το μέλι έχει απίστευτα οφέλη. Τα γνωστό είναι ότι μπορεί να σε γεμίσει ενέργεια ή να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά υπάρχουν κι άλλα τα οποία θα σου πούμε ευθύς αμέσως...

  1. Βοηθάει στις ουρολοιμώξεις

  Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Βοηθάει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων που προκαλούν λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης!

  2. Ανακουφίζει τις πληγές

  Κάψιμο, γδάρσιμο, εξάνθημα, ήπιο έγκαυμα; Βάλε λίγο ακατέργαστο μέλι στο σημείο και θα νιώσεις καλύτερα, ενώ η πληγή θα επουλωθεί γρηγορότερα.

  3. Καταπολεμά τη ναυτία

  Μέλι, τζίντζερ και χυμός λεμόνι είναι αυτό που χρειάζεσαι στο επόμενο ταξίδι που θα κάνεις με πλοίο! Φυσικός τρόπος για να μη ζαλιστείς ή να καταπολεμήσεις τη ναυτία όταν εμφανιστεί.

  4. "Παλεύει"την πιτυρίδα

  Αν έχεις φαγούρα, άσπρες νιφάδες στους ώμους και τριχόπτωση, τότε ίσως το μέλι σε βοηθήσει. Μέλι αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό, τακτικά. Σε 4 εβδομάδες θα έχεις δει διαφορά!

  0 0


  Ένα απίστευτο μήνυμα έχει βάλει τύπος στο πίσω μέρος του τρίκυκλου του, προκειμένου να κρατάει σε απόσταση τους υπόλοιπους οδηγούς στον δρόμο...

  Απίστευτη έμπνευση του τύπου στο μήνυμα, αφού η αναφορά στις... πεθερές των άλλων οδηγών, είναι αρκετή να ξεσηκώσει τρελό γέλιο!

  Δείτε την φωτογραφία:


  0 0

  Ξέρω πόσο σου αρέσει να δείχνει το στήθος σου στητό και σε ένα άλφα ύψος, αλλά δυστυχώς το να φοράς το σουτιέν σου για πολλές ώρες, μπορεί να έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην εικόνα του ντεκολτέ σου...

  Πέρα από το οπτικό αποτέλεσμα, το στήθος δεν κερδίζει τίποτα στην πραγματικότητα από το να εναντιώνεται στη βαρύτητα. Αντίθετα υπάρχουν μερικά πράγματα που το κάνουν πιο επιρρεπές σε αυτή.

  Φοράς το σουτιέν πολύ σφιχτά

  Αν δεν ανοίγεις την κόπιτσα τις μέρες που το στήθος σου είναι πρησμένο, εκτός από την χρόνια ταλαιπωρία, μπορεί να σου κοπεί και η κυκλοφορία και να καταστραφεί ο ιστός του μαστού σου.

  Αποδυναμώνονται οι μύες γύρω από το στήθος σου

  Οι μύες αυτοί είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των πεσμένων μαστών. Η ποιότητά τους χειροτερεύει ούτως ή άλλως με το πέρασμα του χρόνου, οπότε αν φοράς και πολλές ώρες σουτιέν, δεν τη γλυτώνεις τη χαλάρωση. Αν δηλαδή οι μύες δεν χρειάζεται να λειτουργήσουν, ουσιαστικά αποδυναμώνονται και δε δουλεύουν πια, κάνοντας το στήθος να πέσει.  0 0


  Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη κερδίζουν σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς τα προτιμά περίπου...
  το 25% των καταναλωτών.Η γλουτένη δεν πρέπει να καταναλώνεται από τους πάσχοντες από
  κοιλιοκάκη, μία σπάνια αυτοάνοση πάθηση που πλήττει περίπου το 1% των ενηλίκων.

  Οι άνθρωποι που πιστεύουν όμως ότι έχουν ευαισθησία στη γλουτένη είναι πολλοί περισσότεροι, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν προϊόντα απαλλαγμένα από τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, χωρίς λόγο.

  Πολλοί γονείς δίνουν και στα παιδιά τους προϊόντα χωρίς γλουτένη, αγνοώντας τους κινδύνους που μπορεί να έχει αυτή η συνήθεια.

  Όπως προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες, η διατροφή χωρίς γλουτένη ενδέχεται να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα παιδιά τα οποία δεν πάσχουν από δυσανεξία, ευαισθησία ή αλλεργία στο σιτάρι.

  Σύμφωνα με την δρα Νορέλ Ρίζτσαλα Ράιλι, παιδογαστρεντερολόγο στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη, «πολλοί γονείς πιστεύουν ότι μία διατροφή χωρίς γλουτένη κάνει καλό στο πεπτικό, προλαμβάνει την κοιλιοκάκη και είναι γενικώς μία υγιεινή διατροφή, και έτσι την εντάσσουν στην καθημερινότητα των παιδιών τους δίχως να έχουν προηγηθεί διαγνωστικές εξετάσεις για κοιλιοκάκη ή να συμβουλευθούν έναν διαιτολόγο».

  Ωστόσο, η γλουτένη περιβάλλεται από πολλούς μύθους με πρώτον ότι η διατροφή χωρίς αυτήν είναι εξ ορισμού υγιεινή, συνεχίζει.

  Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι ωφελεί τα παιδιά ή τους ενήλικες χωρίς κοιλιοκάκη, αλλεργία στο σιτάρι ή μη οφειλόμενη στην κοιλιοκάκη ευαισθησία στη γλουτένη (NCGS) - μία διαταραχή που υπολογίζεται ότι προσβάλλει ποσοστό έως κ 6% του πληθυσμού και προκαλεί γαστρεντερικά συμπτώματα τα οποία οφείλονται στη γλουτένη.

  Επιπλέον, η διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να συνοδεύεται από ορισμένους κινδύνους, ιδίως όταν την ακολουθεί κάποιος δίχως την καθοδήγηση ενός πεπειραμένου γιατρού ή διαιτολόγου, τονίζει η δρ Ράιλι.

  Όπως εξηγεί, τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη συχνά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη και μελέτες έχουν δείξει πως μια τέτοια διατροφή χωρίς γλουτένη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, νεοεμφανιζόμενης αντοχής στην ινσουλίνη και μεταβολικού συνδρόμου.

  Ένας άλλος μύθος είναι πως η γλουτένη είναι τοξική. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει επιστημονικά στοιχεία ότι ασκεί τοξική επίδραση σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

  Επιπλέον, πολλά τρόφιμα χωρίς γλουτένη δεν είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και έτσι η διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών, προσθέτει η δρ Ράιλι.

  Όσον αφορά την πεποίθηση πως η διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να δράσει προληπτικά έναντι της ανάπτυξης κοιλιοκάκης, δεν υπάρχουν μελέτες που να υποστηρίζουν ότι η αποφυγή της πρωτεΐνης μπορεί να αποτρέψει ή έστω να καθυστερήσει την εμφάνιση της νόσου.

  Αυτό ισχύει ακόμα και για τα παιδιά με οικογενειακό ιστορικό της νόσου που έχουν κληρονομική ευπάθεια για ανάπτυξη κοιλιοκάκης.

  Τέλος, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά, ενώ η αυστηρή ακολούθηση μιας διατροφής χωρίς γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των κοινωνικών δραστηριοτήτων ή ακόμα και στην κοινωνική απομόνωση, όπως έχουν δείξει μερικές μελέτες.

  0 0


  Το Άγιο Όρος θα επισκεφθεί αύριο ο Βλαντιμίρ Πούτιν και όπως είναι φυσικό...
  τα βλέμματα των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ είναι στραμμένα στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου.

  Σε εκτενές δημοσίευμά του το BBC, εξηγεί το λόγο για τον οποίο απαγορεύεται η είσοδος των γυναικών σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση στον κόσμο όπου ισχύει μία τέτοια απαγόρευση.

  Εάν θέλεις να επισκεφθείς το Άγιο Όρος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δείξεις το διαβατήριό σου. Πρόσβαση στο Άγιο Όρος έχουν μόνο 100 Ορθόδοξοι και μόλις 10 μη ορθόδοξοι κάθε μέρα ενώ δεν επιτρέπεται να παραμείνεις για περισσότερες από τρεις ημέρες, εξηγεί το BBC.

  Η είσοδος των γυναικών απαγορεύεται εδώ και περισσότερα από 1.000 χρόνια και έτσι είναι αναγκασμένες να φτάσουν μόνο μέχρι τα λιμάνια που οδηγούν στην ιερή περιοχή, ενώ αν βρίσκονται σε κάποιο πλοίο, αυτό πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τις ακτές.

  Ο Dr Graham Speake, συγγραφές του βιβλίου «Άγιον Όρος: Ανανέωση στο Περιβόλι της Παναγίας» εξηγεί στο βρετανικό μέσο ότι σε έγγραφο του 10ου αιώνα εμφανίζεται μία απαγόρευση για την είσοδο θηλυκών ζώων στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις γυναίκες καθώς όπως εξηγεί «όλοι γνώριζαν ότι οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν σε μοναστήρια αντρών». Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος, σημειώνει, για να εξασφαλιστεί η αγαμία. Το στοιχείο όμως που κάνει το Άγιο Όρος να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η περιοχή θεωρείται μοναστήρι.

  Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο το Άγιο Όρος θεωρείται άβατο για τις γυναίκες.

  «Μία από τις παραδόσεις αναφέρει ότι η Παρθένος Μαρία βγήκε από την πορεία της όταν προσπαθούσε να πλεύσει προς την Κύπρο και έφτασε στο Άγιο Όρος. Και της άρεσε τόσο πολύ που προσευχήθηκε στο γιο της ότι θα πρέπει να της ανήκει και εκείνος συμφώνησε», αναφέρει ο Dr Speake. «Ακόμα αποκαλείται ο κήπος της Μητέρας του Θεού, είναι αφιερωμένος στη δόξα της, και εκείνη μόνη εκπροσωπεί το φύλο στο Άγιο Όρος», συνεχίζει.

  Η απαγόρευση ισχύει για γυναίκες και θηλυκά κατοικίδια με εξαίρεση τις γάτες. «Υπάρχουν πολλές γάτες κι αυτό θα έλεγα είναι καλό γιατί έτσι δεν υπάρχουν ποντίκια» σημειώνει ο συγγραφέας. «Δεν υπάρχουν ούτε κότες και οι μοναχοί είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν από έξω ακόμα και τα αυγά τους ενώ φροντίζουν να τρώνε λιτά». «Τρώνε λίγο σε καθημερινή βάση ακόμα και το τυρί με μέτρο». Επιπλέον, υπάρχει μία μικρή εξαίρεση όσον αφορά στα άγρια ζώα τα οποία δεν μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους.

  Όσον αφορά τους άντρες τα πράγματα είναι απλά: «Ο κανόνας είναι ότι οι άντρες πρέπει να είναι ικανοί να μεγαλώσουν γενειάδα αν πρόκειται να πάνε στον Άγιο Όρος και ίσχυε μία απαγόρευση για τους ευνούχους και τα αγόρια κατά τη Βυζαντινή περίοδο», λέει ο Dr Speake. Ο λόγος ήταν ότι μία γυναίκα θα μπορούσε να υποδυθεί ότι είναι κάτι από τα δύο παραπάνω κι έτσι να μπει στον ιερό τόπο.

  «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι τα αγόρια συχνά έρχονται αν συνοδεύονται από έναν ενήλικο -συνήθως τον πάτερα τους – και έχω δει παιδιά ακόμα και 10 ετών».

  Οι γυναίκες που τα κατάφεραν παρά την απαγόρευση

  Παρά την απαγόρευση, υπήρξαν γυναίκες που κατάφεραν να επισκεφθούν την περιοχή. Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα, μεταξύ 1946 και 1949, το Άγιο Όρος χορήγησε άσυλο σε ομάδες χωρικών ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν γυναίκες και μικρά κορίτσια.

  Επίσης το 1953 μία Ελληνίδα, η Μαρία Ποιμενίδου, ντυμένη άντρας, κατάφερε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Η κίνησή της αυτή είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να περάσει νόμο που απαγορεύει την είσοδο των γυναικών στην περιοχή με μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 12 μήνες για όσες τον παραβούν.

  Πρόσφατα, τον Μάιο του 2008, τέσσερις γυναίκες από την Μολδαβία, θύματα ουκρανών διακινητών βρέθηκαν στο Άγιο Όρος. Η αστυνομία τις συνέλαβε αλλά ένας αξιωματικός είπε ότι οι μοναχοί δήλωσαν ότι τις συγχωρούν για την παρουσία τους εκεί.

  Σε ποια άλλα μέρη απαγορεύεται η είσοδος γυναικών

  1. Στο ναό Σαμπαριμάλα της Ινδίας απαγορεύεται η είσοδος στις γυναίκες που έχουν ηλικία από 10 έως 50 ετών. Πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση και ζητούν την άρση της. Για το λόγο αυτό η υπόθεση έχει φτάσει στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

  2. Το βουνό Omine στη Ιαπωνία θεωρείται ιερός τόπος για τους πιστούς της Shugendo, μίας ιαπωνικής λαϊκής θρησκείας και ένα μέρος όπου οι οπαδοί της δοκιμάζουν την πίστη τους μέσα από έντονες σωματικές προκλήσεις.

  3. Στην περιοχή Herbertstrasse στο Αμβούργο απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών και στις γυναίκες.

  0 0

  Χάσαμε τη μπάλα: Η Eλενα Pάπτη χωρίς σouτιέν! Θα πaθετε... εγκεφaλικό! Δείτε την εδώ

  0 0

  Στο πλευρό του Ρώσου κληρονόμου Ιγκόρ Ταραμπασόβ, η Λίντσεϊ Λόχαν αναγεννήθηκε...
  Στα 29 της χρόνια, μοιάζει πιο ήρεμη από ποτέ, καθώς βρήκε τον έρωτα που αναζητούσε στον κατά 7 χρόνια μικρότερο της αρραβωνιαστικό της.

  Το ερωτευμένο ζευγάρι βρέθηκε σε πριβέ προβολή της ταινίας «Disney’s Alice Through The Looking Glass» σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου και δεν σταμάτησαν να χαμογελούν και να είναι αγκαλιασμένοι.

  Φαίνεται πως οι δυο τους διανύουν την καλύτερη φάση της σχέσης τους.

  0 0


  To Imperial glass, το «αυτοκρατορικό ποτήρι σαμπάνιας», είναι το ακριβότερο ποτήρι σαμπάνιας στον κόσμο...

  Το εξαίσιο στέλεχος του ποτηριού είναι χειροποίητο, φτιαγμένο από

  180 gr χρυσού με εξαιρετική φροντίδα από τον οίκο Tauerngold. Τα διαμάντια που τοποθετούνται με το χέρι έχουν συνολικά  8,1 καράτια. Η τιμή του ανέρχεται στα 65.000,00 € και καλύπτει τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου πελάτη. Ο οίκος αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το τέλειο ποτήρι στα μέτρα κάθε απαίτησης κατόπιν παραγγελίας..

  0 0


  Το ήμισυ περίπου των μισογυνικών tweets που αναρτώνται στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter προέρχονται σύμφωνα με το...
  πόρισμα πρόσφατης μελέτης, από γυναίκες.

  Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 3 εβδομάδων ο ερευνητικός οργανισμός Demos υπολόγισε τον αριθμό χρήσης δύο συγκεκριμένων λέξεων ως δείκτη μισογυνισμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν μισογυνισμό σε μεγάλη κλίμακα, με 6.500 μοναδικούς χρήστες να έχουν γίνει στόχος 10.000 προσβλητικών tweets, στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο.

  Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι η αντιμετώπιση της κακοποίησης αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία.

  Σε απάντηση στα αποτελέσματα της μελέτης, η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Κίρα Ο'Κόνορ, δήλωσε στο BBC ότι «η συμπεριφορά μίσους δεν έχει καμία θέση στην πλατφόρμα του Twitter και αποτελεί παραβίαση των όρων και προϋποθέσεών μας».

  «Εκτός από τις πολιτικές μας και τον έλεγχο χρηστών, συνεργαζόμαστε και με ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες για την κατανόηση αυτής της πρόκλησης που υπάρχει», πρόσθεσε η ίδια.

  Η μελέτη του Demos εξέτασε επίσης tweets σε διεθνές επίπεδο και βρήκε ότι σε τουλάχιστον 200.000 χρησιμοποιούνταν η λέξη «πόρνη» τα οποία στάλθηκα σε 80.000 ανθρώπους, επίσης κατά τη διάρκεια 3 εβδομάδων. Η κοινή λογική για την ανάρτηση σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα υποδεικνύει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες σε κάποιον στο Διαδίκτυο κάτι που δεν θα του το έλεγες πρόσωπο με πρόσωπο. Ωστόσο η πλειονότητα των χρηστών φαίνεται ότι αγνοεί παντελώς αυτόν τον απλό κανόνα.

  Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η κακομεταχείριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι νέο και δεν αποτελεί αποκάλυψη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες συμβάλουν σε αυτό. Ωστόσο, το φλέγον ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει για την κατάσταση αυτή.

  Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις αστυνομικές αρχές να παίρνουν πολύ σοβαρά το ζήτημα της διαδικτυακής κακομεταχείρισης και πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν μεγάλες ποινές φυλάκισης, με ορισμένους εκ των οποίων να έχουν ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα θύματά τους.

  Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι η παιδεία. Εάν διδάξουμε τα παιδιά μας, τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στις διαδικτυακές κοινωνικές πλατφόρμες, ότι η ευγένεια δεν εκλείπει στις μέρες μας και ότι εάν κάνουμε προσβλητικά σχόλια σε άλλους θα τους προκαλέσουν θλίψη, ίσως τα παιδιά της επόμενης γενιάς να σκέφτονται πρώτα πριν πληκτρολογούν.

  0 0


  Σημαντική νομική νίκη πέτυχε την Παρασκευή η Google, στη μακροχρόνια διαμάχη της με την Oracle, σχετικά με το λογισμικό Android, το... οποίο χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

  Το σώμα των ενόρκων, όπως αναφέρει το athina984.gr, επικύρωσε ομόφωνα τους ισχυρισμούς της Google, ότι η χρήση της πλατφόρμας ανάπτυξης Java της Oracle, για τη δημιουργία του Android, προστατεύεται από τη δίκαιη χρήση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, δίνοντας ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη, χωρίς, ωστόσο, η Oracle να καταφέρει να πάρει τα 9 δισ. δολάρια, που ζητούσε ως αποζημίωση.

  «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Google ανέπτυξε το Android αντιγράφοντας παράνομα σημαντικά τμήματα της τεχνολογίας της Java, ώστε να εισέλθει άμεσα στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Oracle, Ντόριαν Ντάλεϊ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων "Ρόιτερς".

  Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, χαρακτήρισε, σε ανακοίνωσή της, την ετυμηγορία των ενόρκων ως «μια σημαντική νίκη για το οικοσύστημα του Android, για την κοινότητα της Java και για τους προγραμματιστές λογισμικού, που βασίζονται σε ανοιχτές και ελεύθερες γλώσσες προγραμματισμού για τη δημιουργία καινοτόμων καταναλωτικών προϊόντων».

  Με αγωνία παρακολουθούσε η βιομηχανία λογισμικού

  Η δίκη παρακολουθείται στενά από τη βιομηχανία λογισμικού, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι μια νίκη της Oracle θα μπορούσε να δώσει κίνητρο για περισσότερες αγωγές γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα λογισμικού.

  Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Google επικαλέστηκε μάρτυρες υψηλού προφίλ, όπως ο πρόεδρος της Alphabet, Έρικ Σμιντ, ώστε να πείσει τους ενόρκους ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε τη Java για να δημιουργήσει το δικό της καινοτόμο προϊόν και ουδέποτε έκλεψε την πνευματική ιδιοκτησία άλλης εταιρείας, όπως ισχυρίζεται η Oracle.

  Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο περί «δίκαιης χρήσης» των πνευματικών δικαιωμάτων, είναι επιτρεπτή η περιορισμένη χρήση υλικού, χωρίς να είναι απαραίτητη η άδεια από τον κάτοχο των δικαιωμάτων, για σκοπούς όπως η έρευνα.

  Βάσει της ανακοίνωσής της, η Oracle αναμένεται ότι θα ασκήσει έφεση στο άμεσο μέλλον.

older | 1 | .... | 629 | 630 | (Page 631) | 632 | 633 | .... | 636 | newer