Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 616 | 617 | (Page 618) | 619 | 620 | .... | 636 | newer

  0 0

  Τα κρεμμύδια, όπως και τα άλλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δεν έχουν ημερομηνία λήξης...
  Όταν αποθηκεύονται σωστά, δηλαδή σε μέρος χωρίς υγρασία μπορούν να διαρκέσουν από τέσσερις έως έξι εβδομάδες, εάν είναι ολόκληρα και όχι κομμένα.

  Αν τα κρεμμύδια μπουν στο ψυγείο, τότε μπορούν να αντέξουν και ένα με δύο μήνες.  Αν όμως θέλετε να τα έχετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμη και 8 μήνες, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τα βάλετε σε καλσόν!

  0 0

  Δείξε μου το φίλο σου αν σου πω ποιος είσαι... λέει η παραδοσή μας αλλά καλύτερα θα ήταν “Δείξε μου το γραφικό σου χαρακτήρα να σου πω ποιος είσαι”. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο τρόπος που γράφουμε φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα μας καθώς και για την εκάστοτε ψυχολογική μας κατάσταση....
  Όπως λένε οι ειδικοί, η διαδικασία του γραψίματος ελέγχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα καθώς συμμετέχουν πολλοί μυς όπως του μπράτσου, του αγκώνα, του χεριού, των δαχτύλων και της ωμοπλάτης. Άν κανετε υπομονή μέχρι το τέλος, στα δείγματα γραφής που ακολουθούν και στην ερμηνεία τους, ίσως κάποιοι συναντήσετε τον εαυτό σας ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

  ΓΕΝΙΚΑ:

  - Ο ειλικρινής = μεγάλα στρογγυλά και ομοιόμορφα γράμματα, σε ευθεία γραμμή.

  - Ο φιλότιμος = στρογγυλά γράμματα και τονίζει τα σημεία στίξης – σημάδι ανθρώπου με προσοχή στη λεπτομέρεια.

  - Ο οικονόμος = προσεχτικά και ομοιόμορφα, με ελαφριά κλίση στις γραμμές και χωρίς να τονίζει τα κεφαλαία.

  - Ο γενναιόδωρος =
  ευρύχωρα και καθαρά, ξεχωρίζοντας έντονα τα μεγάλα γράμματα και τα κεφαλαία από τα υπόλοιπα γράμματα.

  - Ο ταπεινός = μικρά, απλά και ομοιόμορφα γράμματα, ενώ οι γραμμές τείνουν να κάνουν ζικ-ζακ.

  - Ο μελαγχολικός = ξεχωρίζει από την έντονη κλίση των γραμμάτων του. Η πίεση είναι στην αρχή σταθερή, αλλά σιγά-σιγά χάνεται. Τα σημεία στίξης είναι αρχικά έντονα, αλλά καθώς προχωρά το γραπτό, τείνουν να εξαφανίζονται.
  - Ο υπερήφανος = μεγάλα γράμματα, τονισμένα κεφαλαία, ενώ το τελευταίο γράμμα κάθε λέξης φαίνεται να είναι πιο έντονο από τα υπόλοιπα.
  - Ο καλλιτέχνης = καλλιγραφικά και το μέγεθος των γραμμάτων τείνει να μικραίνει καθώς προχωρά το γραπτό.
  - Ο αλτρουιστής = με έντονη κλίση και πίεση. Τα γράμματα είναι στρόγγυλα και τα κεφαλαία σχεδόν καλλιγραφικά.
  - Ο διακριτικός = μικρά γράμματα, με ελαφριά πίεση και οι γραμμές τείνουν προς τα πάνω. Τα γράμματα τείνουν να έχουν αρκετές σπείρες και καμπύλες, αλλά το τελευταίο γράμμα κάθε λέξης είναι μάλλον σεμνό και περιορισμένο.
  - Ο αλαζόνας = τονίζει υπερβολικά τα κεφαλαία γράμματα και συνήθως η υπογραφή του είναι μεγάλη και πολύπλοκη, καταλήγοντας σε περιττές “διακοσμήσεις” με κάμπυλες γραμμές.
  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:
  1) Οι συνδέσεις:
  Tα ασύνδετα μεταξύ τους γράμματα = όχι καλός αυτοέλεγχος, υπερβολική φαντασία, αποσπασματικός τρόπος σκέψης.
  Συνδεση με λεπτές γραμμούλες (ο λεγόμενος «νηματοειδής τύπος») = έντονη αίσθηση αυτοσυντήρησης, ευκολία προσαρμογής και μεγάλη πνευματική συνάφεια.
  Σύνδεση με έντονες γραμμές και όλη η γραφή δείχνει να διαθέτει ομοιογένεια και ροή = ηρεμία, ευγενικό, με αυτοπειθαρχία, μια προσωπικότητα συμπαθητική αλλά και ενίοτε πληκτική.
  2) H κλίση των γραμμάτων:  H κλίση προς τα δεξιά = εξωστρέφεια, παρορμητισμός, δίνουν μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τους άλλους, καλλιτεχνική φύση.
  Η υπερβολική κλίση προς τα δεξιά (σε γωνία μικρότερη από 45 μοίρες) = υπερευαίσθησία, ασυλόγιστη συμπεριφορά.
  Tα κατακόρυφα γράμματα = λογική, ανεξαρτησία, αυτοκυριαρχία ακόμα και σε περιπτώσεις κρίσης, άτομα διευθυντικών θέσεων.
  H κλίση προς τα πίσω = εσωστρέφεια παρά τον πλούσιο συναισθηματικό κλοσμο.
  Διαφορετικές κλίσεις = εύστροφια, αυθόρμητισμός αλλά ελάχιστος αυτοέλεγχος, ευμετάβλητη διάθεση, αποφυγή ανάληψης μεγάλες ευθυνών. 
  3) Οι 3 ζώνες: Eπάνω, στη μέση και κάτω:


  H γραφολογία χωρίζει τα γράμματα σε τρεις οριζόντιες ζώνες, καθεμιά από τις οποίες συνδέεται με μια ομάδα χαρακτηριστικών της προσωπικότητας.

  Στην άνω ζώνη ανήκουν τα γράμματα που αναπτύσσονται εις ύψος, όπως το «β», το «δ», το «θ» αλλά και το «τ». = φιλοδοξίες, τα όνειρα, τα ιδανικά.Όσο περισσότερο τα γράμματα εισχωρούν σε αυτήν τόσο φανερώνει άτομο με ζωηρή φαντασία, τάση στην ονειροπόληση και έλλειψη πρακτικού πνεύματος. Aντίθετα, αν οι θηλιές των γραμμάτων στην άνω ζώνη είναι μικρές, αυτό δείχνει ότι το άτομο δεν επιτρέπει ελευθερία έκφρασης στη φαντασία του. Eπίσης και οι θηλιές ή οι προς τα πάνω προεκτάσεις των γραμμάτων δείχνουν έλλειψη δημιουργικής σκέψη, άτομα λογικά, μεθοδικά, με σωστή κρίση.

  Στη μέση ζώνη, εκείνα που δεν προεξέχουν ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω, δηλαδή όλα τα φωνήεντα, καθώς και τα «κ», «π», «σ», «ν». H μέση ζώνη σχετίζεται με τη στάση του ανθρώπου απέναντι στην καθημερινότητα. Όταν υπερισχύει, φανερώνει κοινωνικό άτομο που θέλει να γίνεται αρεστό. Έχει τάση να ζει για το παρόν. Όταν η μέση ζώνη είναι μικρότερη από τις άλλες δύο, δείχνει άτομο πρακτικό, προσγειωμένο και ακούραστο, που ωστόσο μπορεί να αισθάνεται ανικανοποίητο από την καριέρα του και την κοινωνική ή την ερωτική ζωή του.

  Στην κάτω ζώνη περιλαμβάνονται τα γράμματα που «κρεμάνε»: «γ», «μ», «ρ», «φ», «χ». Oρισμένα, πάλι, όπως το «ζ», το «ξ», το «λ» και το «ψ», ανήκουν και στην άνω και στην κάτω ζώνη. H άνω ζώνη ταυτίζεται με τις . H κάτω ζώνη σχετίζεται με τις ενστικτώδεις επιθυμίες του ατόμου, τις υλικές ανάγκες, τις σωματικές δραστηριότητες, τη σεξουαλικότητα.Όσο λοιπόν περισσότερη έμφαση έχει στο γραφικό χαρακτήρα με γεμάτες και έντονες κάτω θηλιές στα γράμματα, τόσο περισσότερο το συγκεκριμένο άτομο δίνει σημασία στα υλικά αποκτήματα, αγαπά τα σπορ, έχει έντονο ερωτισμό.
  Aν οι κάτω θηλιές είναι τόσο μακριές, που να μπερδεύονται με την από κάτω αράδα, προδίδουν μια αδυναμία κρίσης, έλλειψη οργάνωσης και δυσκολία με τη μεθοδική σκέψη. Oι ασυνήθιστοι σχηματισμοί στις κάτω θηλιές των γραμμάτων μπορεί να σημαίνουν σεξουαλική εκκεντρικότητα αλλά και ασυνήθιστα έντονο ερωτισμό. Aν, πάλι, οι καταλήξεις των γραμμάτων στην κάτω ζώνη είναι ευθείες, έχουμε να κάνουμε με έναν κλειστό χαρακτήρα που διαθέτει σωστή κρίση και κατά πάσα πιθανότητα κλίση στη μουσική ή τα μαθηματικά.

  4) Kεφαλαία και πεζά:
  H σχέση μεγέθους των κεφαλαίων γραμμάτων με των πεζών εκφράζει την άποψη που έχει το άτομο για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά τους, τόσο πιο ανεβασμένη είναι και η αυτοεκτίμησή του.


  Tα ψηλόλιγνα κεφαλαία = δειλία απέναντι στους άλλους, χωρίς ωστόσο κατά βάθος να λείπει η αυτοπεποίθηση. Tο πλατύ κεφαλαία = τάση επιβολής στους άλλους. Tα κοντά κεφαλαία = συντηρητική και άτολμη προσωπικότητα. Αν έχουν σχεδόν το ίδιο ύψος με τα πεζά = χαρακτήρας δειλός και αποτραβηγμένος. Tα πολύ «στολισμένα» κεφαλαία = ανάγκη εντυπωσιασμού των άλλων. Iδίως αν τονίζονται με μια γραμμή που προέρχεται από την άνω ζώνη, φανερώνουν άτομο που έχει σαφή άποψη για την ανωτερότητά του απέναντι στους άλλους. Oι μεγάλες θηλιές στα αριστερά των κεφαλαίων = εγωισμός κι αισθησιασμός. Tα κεφαλαία που επεκτείνονται και στην κάτω ζώνη = επιθετικότητα κι απόλυτη σιγουριά – τα άτομα είναι βέβαια ότι έχουν δίκιο και θα κάνουν το παν να το επιβάλουν. 
  5) H πίεση και η ταχύτητα:

  Σπάνια όταν γράφουμε έχουμε συναίσθηση του πόσο πιέζουμε στο χαρτί το στυλό μας, ωστόσο ο βαθμός της πίεσης αυτής δείχνει τη διάθεση, τη ζωτικότητα και την αποφασιστικότητά μας.
  H έντονη πίεση = αντοχή, ενθουσιασμό, ζωηρή λίμπιντο. H βαριά πίεση σε ένα κείμενο = άτομο καταπιεσμένο και απογοητευμένο. H ακανόνιστη πίεση = η δύναμη της θέλησης είναι ασταθής, εσωτερικές συγκρούσεις, αισθήματα ανασφάλειας.
  Γράφει γρήγορα όποιος σκέφτεται και γρήγορα.
  Η ταχύτητα στο γραπτό = ευστροφία και διεισδυτική σκέψη. Tο αργό γράψιμο = προσπάθεια διατήρησης συναισθηματικόυ ελέγχου. Aν, μάλιστα, συνδυάζεται και με μικρή πίεση του στυλό πάνω στο χαρτί, φανερώνει ότι η ψυχική και η σωματική κατάσταση την ώρα του γραψίματος δεν είναι η καλύτερη.

  6) Tα γράμματα-κλειδιά:


  Oρισμένα γράμματα του αλφαβήτου παίζουν βασικό ρόλο σε μια γραφολογική ανάλυση. Tο α και το ο. Aνάλογα με το αν τα κυκλάκια τους είναι ανοιχτά ή κλειστά, δείχνουν το βαθμό που το άτομο ανοίγεται στους άλλους.
  * Tο ίδιο ισχύει με το δ και με το θ. Eπίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι γωνίες που μπορεί να σχηματίζουν – γιατί φυσικά ελάχιστοι άνθρωποι τα κάνουν στρογγυλά με… το διαβήτη.
  * Tο κεφαλαίο I (το γράμμα της ατομικότητας):
  - Οριζόντιες γραμμές πάνω κάτω = δημιουργική σκέψη.
  - Aπλή ίσια γραμμή = άτομο που δίνει βάση στα ουσιώδη.
  - Μικρό στο ύψος = χαμηλή αυτοεκτίμηση.
  - Η πάνω θηλιά πιο σχηματισμένη από την κάτω = μεγάλη σημασία στο νου
  - Η έντονη κάτω θηλιά = υπερβολική σημασία στο σώμα.


  * Tο τ είναι ένα ακόμη γράμμα που μπορεί να γραφτεί με πολλούς τρόπους, ακόμα και στο χειρόγραφο του ίδιου ατόμου (σε αυτή την περίπτωση προδίδει ευστροφία, αλλά αστάθεια αυτοελέγχου). - Η μακριά οριζόντια γραμμή = δεσποτισμός και έντονη αυτοπροστασία
  - Η θηλιά στην εγκάρσια γραμμή = τάση για κριτική ευαισθησία, πανουργία.
  - Tο πεζό «τ», αν έχει μπούκλα στην επάνω ζώνη, είναι δείγμα συντηρητισμού, ενώ, αν δεν έχει εγκάρσια γραμμή και είναι γραμμένο σαν «ι», δείχνει αφηρημάδα, έγνοια ή βιασύνη.
  - Οριζόντια εγκάρσια γραμμή = εφευρετικότητα
  - Λοξή εγκάρσια γραμμή = επιθετικότητα, δόση φιλοδοξίας.
  - Aν γράφεται σαν σταυρουδάκι με μονοκοντυλιά = υπευθυνότητα και λογική.  7) Διάταξη στην σελίδα

  Μεγάλο κενό στην αριστερή μεριά της σελίδας = άτομο που κοιτά προς το μέλλον όχι το παρελθόν Μεγάλο κενό στην δεξιά μεριά της σελίδας = φόβος προς το μέλλον, το άγνωστο. Στενό κενό στην αριστερή μεριά της σελίδας = άτομο προσεχτικό που ενοχλείται όταν πιέζεται να ξεκινήσει κάτι χωρίς να είναι έτοιμος. Στενό κενό στην δεξιά μεριά της σελίδας = ανυπόμονησία και ανήσυχία 8)Τα κενά μεταξύ των λέξεων

  Μεγάλα κενά = άνθρωπος ντροπαλό, προσεχτικός και σκεπτικός Στενά κενά = άνθρωπο ενεργητικός, φλύαρος. Ανύπαρκτα κενά = άνθρωπο ανυπόμονος, ενεργητικός, με μπόλικη αυτοπεποίθηση, κοινωνικός αλλά και με τάση να ‘γαντζώνεται’ στους άλλους.

  9) Τα κενά μεταξύ των γραμμών

  Μεγάλα κενά = άνθρωπος μοναχικός, ανεξάρτητος, ίσως αντικοινωνικός αντικειμενικός, αμερόληπτος.

  Ίσα-ίσα να μην αγγίζονται τα πάνω γράμματα με τα κάτω = φλύαρος, σπάταλος

  Μόλις που αγγίζονται τα πάνω ‘χαμηλά’ γράμματα (όπως το ‘γ’ και το ‘ρ’) με τα κάτω ‘ψηλά’ γράμματα (‘β’, ‘δ’, ‘ζ’, ‘λ’, ‘ξ’) = συγκρότηση σκέψης

  Όταν το κενό είναι υπερβολικά στενό, με αποτέλεσμα σε σημεία-σημεία να μπλέκεται η μια γραμμή με την επόμενη = χαλαρή αυτοπειθαρχία, παθιασμένη προσωπικότητα
  Αν λοιπόν πήρατε μια πρώτη γεύση σας λέω ότι ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Για να εξαχθεί συμπέρασμα από γραφολόγο, χρειάζεται να ληφθούν υπ’ όψιν τουλάχιστον 50-60 χαρακτηριστικά. Η επιστήμη έχει εισέλθει σε πολλούς τομείς όπως η εγκληματολογία και η πρόσληψη προσωπικού γίνεται πολλές φορές μέσα από δείγματα γραφής των υποψηφίων.

  0 0

  Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας
  Υλικά συνταγής...
  500γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  3 φλιτζ. χυμός από φρέσκες ντομάτες
  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  1 κ.γ. γεμάτο πάπρικα γλυκιά
  ½ κ.γ. ζάχαρη
  1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  αλάτι
  πιπέρι

  Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής εδώ: Συνταγέςαπό το Cooklos

  0 0

  Ο ιρλανδικός καφές είναι κάτι που ήδη γνωρίζετε ή έχετε δοκιμάσει και...
  σίγουρα έχετε τιμήσει το Kahlua αρκετές φορές στη ζωή σας. Οι baristas, όμως, έχουν εξελίξει πολύ τα πράγματα από τότε, κάνοντας πειραματισμούς με τον καφέ, που ξεφεύγουν από τα παλιά στάνταρ. Δείτε τις ανακαλύψεις τους.

  King Coffee Cocktail

  Ας ξεκινήσουμε με το πιο… βασιλικό: πλούσιο σιρόπι βανίλιας, παλαιωμένο ρούμι, μπίρα stout, καφές και πλούσια κρέμα, όλα μαζί σε ένα ζεστό κοκτέιλ. Αποτελεί τη… βραδινή έκδοση του κλασικού Irish coffee και είναι πολύ ιδιαίτερο.

  Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  1 σφηνάκι παλαιωμένο ρούμι

  Μισό σφηνάκι πλούσιο σιρόπι βανίλιας

  Λίγο παραπάνω από 1 σφηνάκι μπίρα stout

  Λίγο παραπάνω από 1 σφηνάκι γαλλικό καφέ

  Μισό σφηνάκι κρέμα

  Εκτέλεση: Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την κρέμα και μεταφέρετέ τα από το ποτήρι που τα αναμείξατε σε μια κούπα (ή ένα ποτήρι της αρεσκείας σας). Βάλτε την κρέμα στο τέλος και γαρνίρετε. Για να φτιάξετε το σιρόπι βανίλιας, αναμείξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό και 1 κομμένο σπόρο βανίλιας σε ένα τηγάνι, σε πάνω από μέτρια φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, βγάλτε από τη φωτιά και μεταφέρετέ το σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει. Βγάλτε το σπόρο βανίλιας και βάλτε το μείγμα σε ένα καθαρό δοχείο. Βάλτε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το σε 1 μήνα.


  East African Spritz

  Όπως και στο King Coffee Cocktail, το ρούμι κάνει κι εδώ την εμφάνισή του. Ο καφές Rwanda συναντά το παλαιωμένο ρούμι και το λικέρ πορτοκαλιού Arancello δίνει έξτρα άρωμα.

  Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  (για τον καφέ)

  Λίγο παραπάνω από 1 σφηνάκι Rwanda Buf Café

  8,5 σφηνάκια νερό

  4,5 σφηνάκια πάγο

  (για το κοκτέιλ)

  10,5 σφηνάκια καφέ

  2,5 σφηνάκια παλαιωμένο ρούμι

  Λίγο λιγότερο από 1 σφηνάκι Arancello

  Φλούδα πορτοκαλιού για γαρνιτούρα

  Εκτέλεση: Φτιάξτε τον καφέ σας με χειροκίνητη καφετιέρα περίχυσης (pour-over), με πάγο στο ποτήρι που θα τον σερβίρετε. Αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά σε μια παγωμένη κανάτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ένα ίσιο ποτήρι και γαρνίρετε με το πορτοκάλι.


  The Bruce Wayne

  Ο Batman έχει πολλά να κάνει και γι’ αυτό μάλλον προτιμά τα απλά ποτά. Με μόλις 3 συστατικά (ουίσκι, σιρόπι σφενδάμου και καφέ) το κοκτέιλ αυτό χαλαρώνει τόσο, ώστε να είναι και σε εγρήγορση αν εμφανιστεί το... σήμα της νυχτερίδας.

  Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  3 σφηνάκια μαύρου, παγωμένου καφέ

  1 ½ σφηνάκι bourbon

  Λιγότερο από το μισό του μισού σφηνάκι σιρόπι σφενδάμου (εκτός κι αν το θέλετε πιο γλυκό)

  Εκτέλεση: Φτιάξτε γαλλικό καφέ και αφήστε τον να κρυώσει. Στη συνέχεια βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο πάγο και ανακινήστε, μέχρι να παγώσει και να αποκτήσειαφρό. Αδειάστε σε ένα ποτήρι με πάγο.


  Long Island Iced Coffee

  Αν το Long Island Iced Tea σας… «βαράει» εύκολα, τότε ίσως θα πρέπει να προσπεράσετε και αυτό το κοκτέιλ. Για τους υπόλοιπους, είναι ώρα για πάρτι! Φουλ στο ρούμι, τη βότκα, το τζιν και την τεκίλα, ο καφές του δίνει μια διαφορετική χροιά και άρωμα. Το Long Island Iced Coffee μπορεί να είναι η καλύτερη ή η χειρότερη απόφαση της ζωής σας.

  Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  1 κουταλιά της σούπας από το καθένα από τα παρακάτω

  Σκούρο ρούμι

  Βότκα

  Τζιν

  Patrón XO Cafe Tequila

  Tia Maria

  2 κουταλιές της σούπας τζιτζιμπύρα

  1-2 κουταλιές της σούπας χυμό lime

  Κρύο καφέ για το τελείωμα

  Lime σε σφήνα για γαρνιτούρα

  Εκτέλεση: Γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο μέχρι τη μέση. Βάλτε σε ένα σέικερ για κοκτέιλ αρκετό πάγο και προσθέστε όλα τα αλκοολούχα ποτά και το χυμό lime. Ανακινήστε για λίγο. Αδειάστε στο ποτήρι με τον πάγο και προσθέστε τη τζιτζιμπύρα και τον κρύο καφέ στο τέλος, ανακατεύοντας. Γαρνίρετε με το lime και σερβίρετε.

  0 0

  Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το θυρεοειδή αδένα τους, χωρίς να το γνωρίζουνΣυχνά φαινόμενα παχυσαρκίας ή ανικανότητα στην μείωση του βάρους, υποδηλώνουν δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό πρόβλημα αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως ή αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Αν έχετε παρόμοια συμπτώματα, μην τρέξετε κατευθείαν στον γιατρό, αλλά πρώτα κάντε το δικό σας σπιτικό τεστ, το οποίο σας λέει τι πρέπει να κάνετε μετά.. Αυτό το τεστ είναι απλό και είναι γνωστό ως το Braney τεστ. Αυτό που χρειάζεστε μόνο είναι ένα θερμόμετρο. Πρώτα ανακινήστε το καλά και βεβαιωθείτε ότι δεν δείχνει θερμοκρασία μεγαλύτερη των 35 βαθμών Κελσίου. Αφήστε το στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σας τη νύχτα και το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν ξυπνήσετε είναι να το τοποθετήσετε κάτω από τη μασχάλη σας σε γυμνό δέρμα, χωρίς να φοράτε κανένα ρούχο. Κρατήστε το για 10 λεπτά, δείτε το αποτέλεσμα και σημειώστε το. Με βάση το αποτέλεσμα υπάρχουν και διαφορετικές διαγνώσεις. 1. Εάν η θερμοκρασία είναι είναι μεταξύ των 36.5° C and 36.8° C, ο θυρεοειδής αδένας σας λειτουργεί φυσιολογικά 2. Εάν η θερμοκρασία σας είναι χαμηλότερος από 36.5° C , τότε η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα σας είναι πιο αργή από το φυσιολογικό. Τα συμπτώματα είναι: κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας, κόπωση, λοιμώξεις, χρόνιοι πονοκέφαλοι, δυσκολία συγκέντρωσης και μνήμης, τριχόπτωση. 3. Εάν η θερμοκρασία σας είναι υψηλότερη από 36.8° C, τότε υπάρχει μια επιταχυνόμενη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ή μόλυνση στο σώμα. Για να διασφαλίσετε την ακρίβεια των αποτελεσμάτων θα πρέπει να επαναλάβετε το τεστ τρεις μέρες συνεχόμενες. Εάν η θερμοκρασία σας είναι επάνω ή κάτω από το επιτρεπτό όριοι είναι καλό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Μπορεί να διαφέρει στις γυναίκες, εάν η δοκιμή γίνεται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Η χαμηλή πίεση, οι επαρκείς ποσότητες σεληνίου στον οργανισμό, η βιταμίνη Α, η κορτιζόλη, το μαγνήσιο, η καλή λειτουργία του ήπατος και η βιταμίνη Β είναι όλα πολύ σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

  0 0

  Και ποιος δεν έχει δει το λευκό στρογγυλό αντικείμενο στην μέση της πίτσας, μόλις...ανοίγει για να την απολαύσει, Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται για την χρησιμότητά του.

  Και όμως ο ρόλος του είναι διπλός. Βοηθά στο να απολαμβάνετε την πίτσα που φτάνει στο σπίτι, καθώς αποτρέπει το χάρτινο κουτί να κολλήσει πάνω στο λιωμένο τυρί και στα άλλα υλικά της πίτσας όταν αυτή μεταφέρεται.

  Η δεύτερη χρησιμότητά του είναι ότι μπορεί κανείς να πάρει το κομμάτι του -ιδιαίτερα αν δεν είναι καλά κομμένη η πίτσα-, ακουμπώντας πάνω σε αυτό και όχι πιάνοντας όλη την υπόλοιπη πίτσα από την οποία θα φάνε κι άλλοι μετά.

  0 0

  Σαφή σχέση μεταξύ της χρήσης των social media και των διαταραχών του ύπνου εντόπισε νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία...η νέα γενιά ενδεχομένως να είναι «παγιδευμένη» σε έναν προβληματικό φαύλο κύκλο αϋπνίας.

  Οι νέοι οι οποίοι ξοδεύουν πολύ χρόνο στα social media κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τα ελέγχουν συχνά καθ'όλη τη διάρκεια της
  εβδομάδας, είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου σε σχέση με συνομήλικους τους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα social media λιγότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ.

  Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΗΠΑ), και σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου, η επικεφαλής της έρευνας, Dr Jessica C. Levenson, λέει: «Αυτό είναι ένα από τα πρώτα κομμάτια ενδείξεων ότι η χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τον ύπνο σας».

  Στην έρευνα της ομάδας της Dr Levenson συμμετείχαν 1788 Αμερικάνοι ενήλικες, ηλικίας 19 έως 32 ετών. Στα πλαίσιά της, η ερευνητική ομάδα έδωσε στους συμμετέχοντες ερωτηματολόγια σχετικά με την χρήση των κοινωνικών δικτύων και τις διαταραχές του ύπνου.

  Στο ερωτηματολόγιο συμπεριλήφθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τα 11 πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα εκείνη την περίοδο: Facebook, Youtube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine και Linkedln. Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν τα social media 61 λεπτά την ημέρα και κοιτούσαν τους λογαριασμούς περίπου 30 φορές την εβδομάδα.

  Η αξιολόγηση έδειξε ότι σχεδόν το 30% των συμμετεχόντων είχαν υψηλά επίπεδα διαταραχής του ύπνου.

  Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν πιο συχνό έλεγχο των social media σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν διαταραχές στον ύπνο, σε σύγκριση με εκείνους που τα ελέγχουν λιγότερο συχνά.

  Από την άλλη, οι συμμετέχοντες που ξόδευαν περισσότερο χρόνο στα social media όλη την ημέρα είχαν διπλάσιο κίνδυνο διαταραχής του ύπνου σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που ξόδευαν λιγότερο χρόνο.

  Όπως σημειώνεται στο δελτίου τύπου, οι ερευνητές λένε πως τα social media μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο μας, πιθανά επειδή παρακολουθώντας έναν χρήστη που κοινοποιεί συνεχώς φωτογραφίες το βράδυ στο Instagram, ή συζητώντας αδιάκοπα στο Facebook, μπορεί να επηρεαστούμε συναισθηματικά, ενώ παράλληλα το φως που εκπέμπουν οι συσκευές προκαλεί διακοπή των κιρκαδικών ρυθμών μας.

  Πάντως, σύμφωνα με έναν εκ των συγγραφέων της μελέτης, Brian A. Primack, χρειάζεται περισσότερη μελέτη, ώστε να καθοριστεί κατά πόσο η χρήση των κοινωνικών μέσων συμβάλλει στις διαταραχές του ύπνου, αν συμβαίνει το αντίστροφο ή και τα δύο -γεγονός που υποδεικνύει έναν φαύλο κύκλο.

  Για παράδειγμα, η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι οι ενήλικες που έχουν δυσκολία με τον ύπνο μπορεί να χρησιμοποιούν τα social media ως έναν τρόπο για να περάσει η ώρα, όταν δεν μπορούν να κοιμηθούν.

  «Αυτές οι υποθέσεις μπορεί να είναι αλήθεια. Η δυσκολία στον ύπνο μπορεί να οδηγήσει στην αυξημένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία με τη σειρά της να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα ύπνου.

  Αυτός ο κύκλος μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικός με τα social media, επειδή πολλές μορφές περιλαμβάνουν διαδραστικές πλατφόρμες που ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν, και ως εκ τούτου, ενδέχεται να είναι επιζήμιες για τον ύπνο», καταλήγει ο Primack.

  0 0

  Iδιαίτερο φωτογραφικό αφιέρωμα κάνει το Πρακτορείο...
  Sputnik στην γυναικεία αερομεταφερόμενη μονάδα του ρωσικού στρατού.


  Οι συγκεκριμένες γυναίκες, πλήρως οπλισμένες μπορούν να συνοδεύσουν ένα άρμα μάχης, να ακροβολιστούν ως sniper, να κάνουν πτώση με αλεξίπτωτο και να εμπλακούν σε μάχη σώμα με σώμα.
  Τα μαθήματα των αλεξιπτωτιστριών περιλαμβάνουν ιππασία και φυσικά τις απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης κατά την διάρκεια της επίπονης εκπαίδευσή τους.
  Πηγή

  0 0
  0 0
  0 0
  0 0

  Από τη μια οι πρόσφυγες που έχουν γεμίσει την Ελλάδα από τα νησιά μέχρι...
  και τα σύνορα, από την άλλη η οικονομική κρίση, και οι φόροι που ολοένα και μαζεύονται, υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για να καταστραφεί η Ελλάδα ή έστω να αποδυναμωθεί. Γιατί όμως;

  Αν είμαστε αδύναμοι, θα είμαστε και ευάλωτοι σε επιθέσεις ή θα γίνουμε υποχείριο της Ευρώπης. Για να μην έχουν εκείνοι κανένα πρόβλημα, να μην πάρουν πρόσφυγες και να μην κινδυνέψει η οικονομία τους, κλείνουν τα σύνορα, και αφήνουν εδώ όλους αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν από το κρύο, την υγρασία, τις αρρώστιες ή ακόμα και την πείνα σε μια χώρα που δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τους πολίτες της...

  Κάπως έτσι βρίσκουν ευκαιρία οι Τούρκοι και κάνουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο-Ποιος θα το προσέξει όταν εδώ καιγόμαστε; Και κάπως έτσι εκείνοι κοιτούν πως θα κάνουν γκρίζες ζώνες ή θα κατακτήσουν τα νησιά που τόσο πολύ θέλουν ενώ εμείς δεν μπορούμε πια ούτε να το καταλάβουμε...

  0 0
  0 0
  0 0

  Iδιαίτερο φωτογραφικό αφιέρωμα κάνει το Πρακτορείο...
  Sputnik στην γυναικεία αερομεταφερόμενη μονάδα του ρωσικού στρατού.


  Οι συγκεκριμένες γυναίκες, πλήρως οπλισμένες μπορούν να συνοδεύσουν ένα άρμα μάχης, να ακροβολιστούν ως sniper, να κάνουν πτώση με αλεξίπτωτο και να εμπλακούν σε μάχη σώμα με σώμα.
  Τα μαθήματα των αλεξιπτωτιστριών περιλαμβάνουν ιππασία και φυσικά τις απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης κατά την διάρκεια της επίπονης εκπαίδευσή τους.
  Πηγή

  0 0
  0 0

  Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο με καρδιοπάθεια;

  Ουσιαστικά είναι η πρώτη μελέτη που θεμελιώνει τη σχέση ανάμεσα...στην ενδομητρίωση και στη στεφανιαία νόσοΟι γυναίκες με ενδομητρίωση, ιδίως όσες είναι έως 40 ετών, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικα…Διαβάστε περισσότερα »

  0 0

  Τι λες τώρα! Πήγε για ψάρεμα σε παραλία της Κρήτης και έπιασε ένα... [photo]

  Οι εικόνες κάνουν το γύρο του facebook και του διαδικτύου - Δείτε τι έγινε σε παραλία της Σητείας στην Κρήτη...Σε αγώνα αλιείας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με φελλό που διεξήχθει στη Σητεία της Κρήτης, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, ο αθλητής του Ν.…Διαβάστε περισσότερα »

  0 0

  Τι ψώνισαν η Kendall Jenner και η Hailey Baldwin στη Νέα Υόρκη; [photo]

  Οι δυο φίλες βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη...και επισκέφτηκαν ένα pet shop. Μάλιστα, η Hailey αγόρασε ένα κουταβάκι και θα το υιοθετήσει... …Διαβάστε περισσότερα »

  0 0

  Πέθανε πασίγνωστη Οσκαρική ηθοποιός... [photo]

  Έφυγε από τη ζωή η βραβευμένη με Όσκαρ...ηθοποιός, Patty Duke,  που απέσπασε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου (1962) για την ερμηνεία της στην ταινία «Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν». Η Patty ήταν μόλις 16 ετών όταν βραβεύτηκε για την ερμηνεία της και υπήρξε…Διαβάστε περισσότερα »

older | 1 | .... | 616 | 617 | (Page 618) | 619 | 620 | .... | 636 | newer